Premierul grec propune un certificat de vaccinare pentru libera circulaţie

Premierul grec propune un certificat de vaccinare  pentru libera circulaţie

KATHIMERINI. Guvernul Greciei a înaintat către Comisia Europeană propunerea introducerii unui certificat de vaccinare pentru „facilitarea liberei circulații a persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19”.

Concret, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a trimis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Layen, subliniind „necesitatea urgentă de a fi adoptată de către UE o concepţie comună asupra modului în care ar trebui structurat un certificat de vaccinare astfel încât să fie acceptabil pentru toate statele membre".

Potrivit premierului grec, „asigurarea unei restabiliri cât mai rapide a liberei circulații este, în mod necesar, o prioritate fundamentală pentru noi toți”.

Politico remarcă într-un articol că, în viziunea Greciei, deşi acest certificat „nu va face vaccinarea obligatorie şi nu va fi o condiție pentru călătorie, ar trebui (să permită) ca persoanele care au fost vaccinate să fie libere să călătorească”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul grec propune un certificat de vaccinare pentru libera circulaţie

„Acest (certificat de vaccinare) va oferi, de asemenea, un imbold care va duce la încurajarea cetăţenilor de a se vaccina”. „Acest lucru poate părea simplu, dar experiența îndelungată pe care o avem pentru dezvoltarea unui Formular comun de intrare a pasagerilor (PLF) a arătat clar că este urgentă necesitatea unui nivel ridicat de mobilizare la nivelul UE pentru a face ca lucrurile să avanseze", a mai spus Mitsotakis.

El şi-a exprimat, de asemenea, speranța că problema va fi promovată şi la nivel internațional, ceea ce va „contribui la restabilirea mobilității la scară globală, ceea ce este fundamental pentru redresarea activității economice la nivelurile de dinainte de pandemie”.

În articolul publicat de Politico se mai arată că liderii UE vor organiza o teleconferință pe 21 ianuarie, la care premierul grec va propune discutarea acestui subiect.(Rador)

https://www.kathimerini.gr/politics/561223423/politico-pistopoiitiko-emvoliasmoy-proteinei-o-kyr-mitsotakis/