Elena Carp, din comuna Gorban, judeţul Iaşi, a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon“ la sfârşitul lunii mai. Era subnutrită şi cântărea doar 25 de kilograme. După ce a stat internată 10 zile, timp în care medicii au îngrijitt-o, femeia a fost transportată acasă cu o ambulanţă, însă familia a refuzat să o primească. Astfel, bătrâna de 77 de ani a fost dusă la Unitatea de Asistenţă-Socială din comuna Răducăneni. Cu toate că dădea semne de îmbunătăţire a stării de sănătate, în cursul după-amiezii de joi a făcut o criză şi nu a mai putut fi salvată, scriu jurnaliştii de la Ziarul de Iaşi.

" În unitatea noastră, bătrâna se hrănea normal, faţă de perioada din spital în care a fost perfuzată şi avea pusă sondă. Cât a stat aici, de soarta ei s-a interesat doar fiica plecată în străinătate“, a declarat Corneliu Melinte, directorul centrului din Răducăneni.

Primarul comunei Gorban, Dănuţ Rotaru, spus că de înmormântarea femeii se va ocupa primăria."Noi i-am cumpă­rat crucea şi sicriul, azi o să o luăm de la Răducăneni, o aducem la biserică şi o înmormântăm. Copiii se ceartă în­tre ei din cauza ajutorului de în­mor­mântare, şi cel mai probabil o să ne ocupăm noi de situaţie, cu resursele noastre“, le-a spus primarul jurnali;tilor de la Ziarul de Iaşi.