Proiectul legislativ prevede retragerea din activitate a medicilor la 67 de ani, fără a fi afectat dreptul de a beneficia de pensie, scrie Agerpres.

„Fac precizarea că această modificare legislativă nu afectează cu nimic celelalte posibilităţi de continuare a activităţii pentru membrii Academiei, pentru doctorii în medicină. Deci nu am anulat absolut niciuna din prevederile legale existente în momentul de faţă, doar am adăugat această posibilitate ca medicii, la cerere, să poată să-şi prelungească activitatea – cei care nu fac parte din categoriile deja exceptate”, a declarat senatorul PSD Florian Bodog, unul dintre inițiatorii proiectului.

„Conform statisticilor publice, deşi promoţiile absolvenţilor de învăţământ superior de licenţă în domeniul medical, din ultimii ani din România, au fost de patru ori mai mari faţă de cei 2.500 de absolvenţi în 1990, multe spitale din ţară au secţii închise din lipsă de specialişti”, au arătat senatorii PSD Florian Bodog și Ion Rotaru, în expunerea motivelor pentru proiectul legislativ.