Priectul a fost iniţiat de parlamentari PSD, PC şi de la minorităţi şi a fost adoptat cu 220 de voturi ”pentru”, 6 voturi ”împotrivă” şi 41 abţineri. La vot a fost prezent şi premierul Victor Ponta, relatează Mediafax.

Astfel au fost abrogate prevederile din legea 329/2009 potrivit cărora se interzice cumulul pensiei cu salariul în cazul angajaţilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflată în plată depăşeşete câştigul slarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului.

Comisiile de buget şi muncă au dat avizat favorabil acest proiect, pentru că ”prin stabilirea imperativă a limitei cuantumului pensiei până la care se poate realiza cumulul cu salariul, se produc discriminări, dar şi limitări ale accesului şi dreptului la muncă în sistemul public, pentru persoane cu pregătire temeinică, experienţă şi expertiză în anumite domenii, cum ar fi apărare, ordine publică, siguranţă naţională, compartimentele de protecţie a informaţiilor clasificate, departamentele de poliţie comunitară, oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, precum şi multe alte autorităţi şi instituţii publice”.