COȘMARUL trăit de o VEDETĂ în penitenciarele din România. „Erau celule cu 100 de oameni”

COȘMARUL trăit de o VEDETĂ în penitenciarele din România. „Erau celule cu 100 de oameni”

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România și care a petrecut o bună parte din tinerețe în spatele gratiilor, Sișu Tudor, a oferit detalii despre perioada petrecută în penitenciarele din România.

Cunoscutul rapper a povestit despre insectele care îl chinuiau cumplit și din cauza cărora un coleg de celulă a ajuns la spital. El a zis și ce a învățat din experiența aceasta dură.

Sișu și Puya au fost prezenți în studioul emisiunii prezentată de Mihai Morar și Daniel Buzdugan la Radio Zu și, la un moment dat, în cadrul interviului, el a vorbit cu sinceritate și zâmbetul pe buze despre lucrurile neplăcute pe care le-a trăit. Sișu a dezvăluit că erau celule în care erau peste 100 de persoane, dintre care mulți munceau, iar când veneau înapoi nu aveau posibilitatea de a-și face un duș.

„La Jilava erau foarte multe căpușe, nu căpușe, cum se numesc, că nu sunt căpușe la oameni, la oameni nu sunt căpușe. Nici păduchi! Ploșnițe, exact! Ploșnițe. Am ajuns într-o cameră, unde nu puteai să dormi noaptea, pentru că ploșnițele acționau noaptea, înțelegi? Noaptea ca hoții! Și dormeai, dormeai – practic, eu îmi luam un cearceaf alb și-l puneam jos, lângă pat, înțelegi ce zic? Și te puneai acolo liniștit și vedeai pleoșnițele că intrau pe alb. Le luai seama imediat. Numai că ele intrau să te muște mai întâi, că dacă nu te mușcau, nu se făceau negre, că ele sunt albe”, a povestit Sișu Tudor în cadrul interviului de la matinalul Radio ZU.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Și a venit un băiat acolo într-o seară și i-am zis: «Dormi în patul meu, frățiorul meu. Nu e problemă». Și dimineața a intrat în spital – a făcut… l-au mușcat atât de multe ploșnițe. (…). Depinde (n.r.: răspunsul la întrebarea: „Câți erați în celulă?”), acum e mai relaxată treaba, sunt 20, 20 și ceva… Ai văzut cameră de 116 oameni? Și care ies la muncă, fii atent! Deci, închipuie-ți cum arată 2-3 oameni erau în cameră și restul la muncă. Și veneau, și apa nu curge, adică nu îți închipui că e apă – acum s-a mai schimbat, că la pușcărie nu sunt mai sunt infractorii clasici”, a mai spus Sișu.

Sișu Tudor a spus că în închisoare a învățat să fie disciplinat.

„Hai să îți spun ceva: fiecare lecție trebuie să aibă laturile ei. La urma urmei, ești arestat. Asta e! Eu am învățat să fiu disciplinat când am fost arestat, eu nu mă plâng de chestiile astea, pentru mine sunt niște chestii haioase, normale. Acum au venit niște oameni care au făcut niște rele foarte mari, au primit 3-4 luni de pușcărie, sunt nemulțumiți. De ce ești nemulțumit? Păi, la câți bani ai furat, mulți ar vrea să fie în locul tău. Stai acolo liniștit și suferă, ar trebui să suferi mai mult, dar, din păcate, nu se poate. Poartă cătușele cu mândrie. (…) În primul rând, speranță (n.r.: răspunsul lui când Puya a fost întrebat: „Ce îi duceai când mergeai la el, acolo?”)”, a mărturisit cunoscutul rapper.