Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Peneliști cu papion și cu naturelul simțitor
Peneliști cu papion și cu naturelul simțitor

Peneliști cu papion și cu naturelul simțitor

Cu titlul „Apel la responsabilitate și decență!”, susținătorii candidaturii lui Florin Cîțu la președinția PNL, în frunte cu Emil Boc, Rareș Bogdan și Raluca Turcan, au dat ieri un comunicat către popor.

Iată câteva idei dintre cele care nu au putut să nu le împărtășească cu toți românii:

„În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîțu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal (…)

Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal.

Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani (…)

Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL...”

După ce am citit comunicatul, sub ochi mi-a căzut titlul „Bianca Drăgușanu a leșinat în baie”.

Hait, zic, iată și prima victima. Deschid repede știrea și mă liniștesc. Bianca, suferindă de diabet, a căzut pradă vieții dezordonate și nu emoționantului comunicat al susținătorilor lui Cîțu.

Dar ce i-a făcut Orban premierului?

Prima dată mă gândesc că l-o fi luat la băutură și, după, nu i-a dat bani de taxi…

Mă mai documentez și aflu că Orban a spus public luni seara că avea o înțelegere cu Cîțu. Adică să-l sprijine pe actualul prim-ministru să devină guvernator al Băncii Naționale, după pensionarea lui Mugur Isărescu.

Să fie asta lipsa de fair-play?

Sau faptul că președintele PNL a mai zis că Florin Cîțu a fost trecut pe listele PNL pentru parlamentare de Alina Gorghiu?

Să fi fost una dintre „mizele și ambițiile personale”, incriminate în comunicat, ale Alinei Gorghiu?

Talibanii din Afganistan încearcă să-și umanizeze imaginea pozându-se în călușei și dându-se în mașinuțe într-un parc de distracție, iar cei din PNL, care încă nu au ocupat partidul ca omologii lor Kabulul, bagă mare în direcția dezumanizării imaginii lui Ludovic Orban, care nu vrea deloc să-i aline durerea de cap premierului.

Poate încearcă Raluca Turcan cu niște zeamă de varză, dimineața.

Dar bomboana pe colivă din comunicat este următoarea propoziție: „Iar Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puțin până în 2024”.

Asta chiar e o veste extrem de proastă. Și dacă o ia iarăși pe ulei, că pe vremuri în America? Ce ne facem, fetelor?

Dar pe președintele Iohannis cu ce l-o fi destabilizat Orban? Să-l fi tras, în particular, de papion? Nici asta nu e clar din comunicat.

PNL are, la congresul din 25 septembrie, poate ultima șansă să scape de prea mulții liberali vopsiți, cu naturelul extrem de simțitor, care-l populează la vârf și să devină partidul național-liberalilor adevărați, după chipul și asemănarea lui Ludovic Orban.

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: