Pelerinaj interlop la priveghiul lui Costel Corduneanu. Cum putea fi salvat

Pelerinaj interlop la priveghiul lui Costel Corduneanu. Cum putea fi salvat Sursa foto Arhiva EVZ

Cunoscutul sportiv și interlop ieșean Costel Corduneanu a murit luni dimineața, la vârsta de 54 de ani, în urma unor probleme grave de sănătate. Priveghiul fostului sportiv se desfășoară în incinta unui restaurant cunoscut din Iași, acolo unde a fost depus scicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia. Înmormântarea lui Costel Corduneanu va avea loc vineri, 19 aprilie în Cimitirul Eternitatea din Iași, conform Cancan.

Un transplant de inimă l-ar fi salvat

Costel Corduneanu a avut grave probleme cu inima, iar de-a lungul timpului a boala i s-a agravat. Viața fostului sportiv ar fi putut fi salvată, dacă i s-ar fi făcut un transplant, dar, din păcate pentru acesta, nu a fost găsită o inimă compatibilă, deși apelase în acest sens inclusiv la Institutul Inimii de la Târgu Mureș. În ultimul timp, în urma bolii, fostul sportiv slăbise foarte mult ajungând la doar 35 de kilograme.

Sute de oameni și-au luat adio de la fostul sportiv

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu a fost depus la restaurantul La Castel, din Iași. Mai mulți preoți au participat la priveghi, unde au citit rugăciuni pentru sufletul mortului.

Florin Salam a mers să cânte la priveghiul lui Costel Corduneanu. El nu a fost singurul cantăreț de manele prezent la priveghi, Cristi Nucă, Costel Biju și Tzancă Uraganu fiind alte nume cunoscute pentru fanii acestui gen muzical, care au ajuns la Iași la căpătâiul lui Costel Corduneanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sute de persoane au fost prezente în respectiva locație, dorind să își ia adio de la Costel Corduneanu. Este de remarcat că mulți dintre ei au spus că au venit să-și ia adio de la un fost sportiv, o legendă a lutelor libere din România. De altfel, mulți dintre aceștia au venit la priveghi îmbrăcați cu tricouri cu fotografia lui Costel Corduneanu și cu logoul de la Jocurile Olimpice, pe care era scris mesajul „Legendele nu mor niciodată”.

Sportivul și interlopul Costel Corduneanu

Costel Corduneanu a fost campion mondial la lupte libere. A participat la Olimpiada de la Barcelona din 1992 (unde a ocupat locul 9) și de la Atlanta (unde s-a clasat pe locul 14).

Costel Corduneanu a fost un nume asociat cu lumea interlopă din România. A fost cunoscut ca un lider al unei presupuse rețele criminale active în diverse activități ilegale, inclusiv trafic de droguri, șantaj și alte infracțiuni grave.

A fost implicat în mai multe incidente și scandaluri publice, fiind subiectul investigațiilor autorităților și al mediei. Totuși, singura condamnare pronunțată de justiția română împotriva sa este aceea pentru instigare la o infracțiune informatică, pentru care a primit trei ani de închisoare pentru că a plătit un hacker să îi spioneze fosta soție.