Evenimentul Zilei > Actualitate > Pe Mapamond. Oamenii mari care au dat în mintea copiilor și joacă „v-ați ascunselea”
Pe Mapamond. Oamenii mari care au dat în mintea copiilor și joacă „v-ați ascunselea”

Pe Mapamond. Oamenii mari care au dat în mintea copiilor și joacă „v-ați ascunselea”

Jocul de-a v-ațiascunselea nu este, încă, un sport olimpic, dar e suficient de popular pentru a determina sute de oameni să participe la un Campionat Mondial de acest tip.

 În 2010, o mică revistă italiană, CTRL Magazin, a organizat un eveniment ce se dorea a fi unul amuzant, relaxant, și care, iată, deși nimeni nu credea, s-a transformat într- o întâlnire anuală, care a devenit tot mai complexă și cu mai mulți participanți, de la an la an.

Anul acesta are loc cea de-a șasea ediție a Nascodino World Championship (nascondino înseamnă în italiană „v-ați-ascunselea”) între 3 și 4 septembrie, într-un frumos sat italian, Consonno, scrie odditycentral.com. Evenimentul are, de altfel, propria sa pagină de Facebook și propriul site pe internet.

Într-un sat din Italia

Cândva, localitatea Consonno, aflată la 40 de km de Bergamo, era o atracție turistică veritabilă, cu propria grădină zoologică, un tren pentru relaxare și vizitarea împrejurimilor și câteva clădiri vechi cu adevărat minunate.

Din păcate, orașul a rămas în paragină, dar organizatorii evenimentului consideră că locul este perfect pentru competiția respectivă.

Regulile turneului sunt puțin mai complexe decât jocul copilăriei: este destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani, care trebuie să se înscrie în echipe de cinci membri și să plătească o taxă de 125 de euro/echipă.

Echipele participante sunt apoi împărțite în patru grupuri, în timp ce o persoană din fiecare grup se ascunde, o echipă de căutare „neutră” numără până la 60 de secunde înainte de a porni în aventură.

Tot mai mulți participanți

Fiecare jucător are la dispoziție 10 minute pentru a ieși din ascunzătoare și a ajunge la un punct central, unde este amplasată o saltea.

Dacă nu reușesc să facă asta sau sunt găsiți de către căutători, nu primesc niciun punct. Jocul continuă timp de două zile, până se declară un câștigător.

Anul acesta s-au înscris la competiția internațională 64 de echipe, de patru ori mai multe decât în 2010, când au fost doar 15, semn că evenimentul câștigă în notorietate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: