Evenimentul Zilei > Politica > PDL către PNL: „Vrem primar sau candidat la Cluj?”
PDL către PNL: „Vrem primar sau candidat la Cluj?”

PDL către PNL: „Vrem primar sau candidat la Cluj?”

Potrivit unui sondaj intern, Emil Boc ar câștiga fără probleme Primăria Cluj cu 56%

Întâlnirea pe care vechii liberalii au avut-o luni, separat de foștii democrat-liberali și atacurile la adresa primarului Clujului Emil Boc, nu au fost privite cu ochi buni. „Blaga a interzis orice întâlnire separată la nivelul structurilor de conducere, cu excepția chestiunilor organizatorice. Nu cred că este cazul să ne pierdem vremea cu a descoperi cine e cel mai bun, cine e cel mai frumos, pentru că dacă ne ocupăm cu asta, atunci o să ne bată PSD în alegeri de o să ne asculte cu urechea”, a spus Cezar Preda, pentru EVZ.

La rândul său, vicepreședintele PNL Sulfina Barbu, a afirmat: „Dacă o astfel de ședință a existat, este o totală discrepanță între ceea ce s-a discutat și ședințele comune”. În privința lui Emil Boc, Sulfina Barbu a afirmat că, dacă în urma sondajului făcut la nivelul PNL Cluj Emil Boc va ieși pe primul loc, atunci „partidul nu-și va permite să piardă. Important este ca și dl. Emil Boc să se hotărască dacă dorește să candideze sau nu.”

La rândul lor, liberalii clujeni au afirmat că mesajele transmise de Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu, care nu prea și-l doresc pe Emil Boc, drept candidatul partidului la Primăria Cluj-Napoca, au la bază comportamentul fostului premier din timpul campaniei pentru prezidențiale. ”Sunt unii de la PNL, care se tem ca Emil Boc să nu treacă pe ultima sută de metri la PMP, și să lase partidul cu ochii în soare, în apropierea alegerilor. Deși a semnat că vrea să candideze pentru Primăria Cluj-Napoca, în cadrul alegerilor interne din PNL, mulți, în special de la București, nu cred că Boc va merge cu PNL până la capăt”, au spus surse din PNL Cluj.

Câștigă, indiferent din partea cui

Pe de altă parte, cel mai direct este europarlamentarul Daniel Buda care a afirmat, fără niciun dubiu, că propunerea PNL Cluj, pentru Primăria Cluj este Boc. ”Există vreun dubiu? Când ai evaluări ale municipiului și ai un asemenea candidat, poți să spui că vrei altceva? Noi ca partid vrem candidat sau primar? E o chestiune care nu poate fi discutată prea mult. Eu vreau să cred că au fost discuții minore. Deciziile trebuie să fie responsabile, în ciuda declarațiilor făcute”, a susținut Buda. Sondajele de opinie, realizate până în prezent în Cluj-Napoca, arată că Emil Boc va câștiga alegerile, detașat, cu o proporție 56 la sută din voturi, indiferent din partea cărui partid va candida, PNL, PMP sau, și mai interesant, independent. (Au contribuit Andreea Udrea, Carmen Vintilă)