PDL a rămas fără semnături pe moțiunea simplă privind descentralizarea

PDL a rămas fără semnături pe moțiunea simplă privind descentralizarea

Moţiunea simplă, intitulată "O reformă a administraţiei fără consens nu are succes", nu va mai fi dezbătută în plenul Camerei, după ce şapte deputaţi PP-DD şi-au retras semnăturile, a anunţat preşedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

"La cabinetul meu domnul deputat Niculescu Dumitru, Dragomir Maria, Ciobanu Liliana, Burlacu Ştefan, Dumitru Ioana, Marian Ion Cristinel şi Nistor Marioara sub semnăturile proprii îşi retrag semnătura de pe moţiunea simplă intitulată "O reformă a administraţiei fără consens nu are succes". În conformitate cu prevederile regulamentare nu mai există numărul de semnături necesare pentru dezbaterea moţiunii simple", a declarat, luni, în plenul Camerei, Zgonea, conform Agerpres.

Numărul necesar de semnături pentru depunerea unei moţiuni simple era de 50. Pentru această moţiune au semnat 55 de deputaţi PDL şi PP-DD, iar în urma retragerii celor şapte semnături au mai rămas 48. Dragnea le-a mulțumit celor de la PP-DD

Vicepremierul Liviu Dragnea, cel vizat de moțiunea în cauză, le-a mulțumit parlamentarilor PP-DD care și-au retras semnăturile."Sunt curios de ce și-au retras semnaturile. Apreciez și chiar le multumesc! Eram pregătit să susțin, dar nu mai am în fața cui", a spus ministrul. "Presiuni" de la PSD În replică, liderul deputaților PDL, Gheorghe Tinel a spus că democrat-liberalii vor depune, din nou, mâine de dimineață moțiunea cu sprijinul deputaților PMP.  Cât despre deputații PPDD care și-au retras semnăturile de pe textul moțiunii, Tinel a spus că aceștia au recurs la acest gest în urma presiunilor reprezentanților PSD. Pe 25 februarie, Tinel Gheorghe a anunţat depunerea moţiunii simple având ca temă descentralizarea, împreună cu grupul PP-DD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, Biroul Permanent le-a solicitat iniţiatorilor să modifice textul moţiunii astfel încât să respecte prevederile Regulamentului Camerei. Astfel că moţiunea simplă a fost redepusă la Camera Deputaţilor. BP a stabilit ca moţiunea să fie dezbătută în plen luni după-amiază şi marţi să fie supusă votului deputaţilor.