Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru TINERI au murit după ce TAXI-ul în care se aflau a fost SPULBERAT de un TREN
Patru TINERI au murit după ce TAXI-ul în care se aflau a fost SPULBERAT de un TREN

Patru TINERI au murit după ce TAXI-ul în care se aflau a fost SPULBERAT de un TREN

O noapte veslă s-a sfârşit tragic pentru trei tineri care au murit după ce taxiul în care se aflau fost lovit de un tren. Alături de ei, în cumplitul accident, a pierit şi şoferul taxiului. Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață, la trecerea cu calea ferată de la Viişoara, județul Bistrița-Năsăud. Singura care a scăpat este o tânără de 19 ani, transportată în stare critică la spital.

Singura care a scăpat este o tânără de 19 ani, transportată în stare critică la spital. Se pare că cei patru tineri, trei fete şi un băiat, ar fi luat un taxi pentru a merge spre casă după ce au fost într-un club şi au petrecut toată noaptea, scrie siteul bistriteanul.ro. Autoturismul taxi a fost lovit în plin de trenul personal Bistriţa-Cluj. Şoferul, un tânăr de 29 de ani, nu a oprit pentru a se asigura şi nu a văzut că trenul se apropie cu viteză. Taxiul a fost lovit în plin şi atuncat la câţiva metri distanţă.

Trei tineri au murit pe loc, două surori şi băiatul care se afla cu ele în maşină. Toţi trei au fost găsiţi întinşi fără suflare, la câţiva metri de maşină. În maşină a rămas captiv taximetristul care a intrat în scurt timp în stop cardio-respirator. După 30 de minute de resuscitare medicii de la SMURD au fost nevoiţi să în declare mort. Cunoscuţii spun că bărbatul avea două fetiţe, un de trei ani şi cealaltă de doar câteva luni.

Cea de-a treia fată care era în maşină, o tânără de 19 ani, a fost găsită de salvatori captivă în maşina distrusă. Ea a fost scoasă repede din autoturismul făcut praf şi dusă de urgenţă la spital unde a şi intrat în operaţie. În urma accidentului ea s-a ales cu un traumatism abdominal acut.

În urma impactului trenul personal a suferit avarii şi a fost nevoit să se întoarcă în gara din Bistriţa iar cei aproximativ 30 de pasageri aflați tren au fost nevoiți să aştepte până ce s-a găsit o altă locomotivă care să ducă trenul până la Cluj.

Accidentul a atras o mulţime de curioşi şi nu puţini au fost aceia care au spus că în Viişoara, trecerea la nivel cu calea ferată ar trebui semnalizată cu barieră sau măcar cu semnale acustice şi luminoase pentru a fi evitate astfel de tragedii.