Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru polițiști din Arad au trăit experiența VIEȚII. Cum au EVITAT o posibilă DRAMĂ
Patru polițiști din Arad au trăit experiența VIEȚII. Cum au EVITAT o posibilă DRAMĂ

Patru polițiști din Arad au trăit experiența VIEȚII. Cum au EVITAT o posibilă DRAMĂ

Polițiștii de la o secție din Arad au trăit experiența vieții lor cînd au fost nevoiți să asiste, în plină stradă, la o naștere.

Agenții de la ordine publică au reușit, prin atitudinea lor, să salveze viața copilului, care, dacă nu primea îngrijirile necesare la timp, cel mai probabil, ar fi ajuns pe dalele reci și ar fi murit.

Scena nașterii în stradă s-a petrecut pe principalul bulevard din Arad, în apropiere de Catedrala Catolică, în jurul orei 4:00. O patrulă de la Ordine Publică, formată din doi agenți, a remarcat că o femeie în halat se plimbă pe stradă. Oamenii legii au oprit și i-au pus câteva întrebări. Imediat și-au dat seama că ceva nu este în regulă, mai ales că femeia le-a spus că o doare burta, astfel că agenții au chemat, prin 112, un echipaj SMURD.

Între timp, la fața locului au mai ajuns doi polițiști, care, împreună ceilalți doi colegi de-ai lor au făcut tot ce au știut pentru a o calma pe femeie. I-au vorbit și au încercat să o urce în mașină, pentru că afară era frig. Numai că bebelușul nu a mai avut răbdare.

Emoționați de experiența inedită prin care au trecut, polițiștii au mers, miercuri, la spital, pentru a vedea cum se simt lăuza și copilul.

„Este bine copilul, este la neonatologie, mama este bine și ea. Sunt bine amândoi, și mama și copilul”, le-a transmis o reprezentantă a spitalului.

Conform unor martori, dacă polițiștii nu ar fi intervenit exact în acea clipă și nu ar fi chemat la timp ambulanța SMURD, copilul ar fi putut fi proiectat direct pe trotuar și ar fi putut muri. Așa, însă, el a ajuns la timp în mâinile medicilor.

Faptul că au asistat o femeie să nască, noaptea, pe stradă, i-a emoționat extrem de tare pe cei patru polițiști, care au recunoscut că nu s-au mai confruntat cu un caz atât de dificil, până acum.

„Am avut ceva emoții, pentru că nu ne-am confruntat cu așa ceva niciodată. A decurs normal, am avut noroc că a ajuns ambulanța la momentul oportun, poate că dacă nu ajungeam la timp, poate erau consecințe grave„, spune unul dintre polițiști, conform cancan.ro.