Evenimentul Zilei > Social > Patru oameni au murit într-un accident feroviar. Vezi câţi români şi-au pierdut viaţa în ultimii zece ani în astfel de incidente!
Patru oameni au murit într-un accident feroviar. Vezi câţi români şi-au pierdut viaţa în ultimii zece ani în astfel de incidente!

Patru oameni au murit într-un accident feroviar. Vezi câţi români şi-au pierdut viaţa în ultimii zece ani în astfel de incidente!

Un accident feroviar a avut loc la Lugoj, la 9 octombrie 2018, evenimentul soldându-se cu patru persoane decedate. Maşina în care se aflau cele patru victime a fost lovită de un tren de marfă, după ce şoferul autoturismului nu a respectat semnele de la trecerea de cale ferată.

Potrivit ISU Timiş, "garnitura este încărcată cu izopentan, un lichid extrem de inflamabil. Trei femei şi un bărbat sunt decedaţi. Mecanicul locomotivei nu are probleme medicale".
Statisticile arată că în ultimii 10 ani, nu mai puţin de 55 de români şi-au pierdut viaţa în astfel de tragedii.

Cele mai grave accidente de acest gen au avut loc în:

8 septembrie 2013 – 11 persoane au murit, printre care şi doi copii, după ce o dubiţă a fost lovită de un tren, în zona fabricii de medicamente Antibiotice din Iaşi, şoferul neasigurându-se în momentul trecerii peste linia de cale ferată, spre localitatea Uricani.
8 septembrie 2012 – Opt persoane au murit şi alte două au fost grav rănite, la o trecere de cale ferată semnalizată, între localităţile Sfântu Gheorghe şi Ozun, după ce trenul 4012, care circula pe ruta Târgu Mureş – Braşov, a lovit un tractor cu remorcă.
14 august 2009 – 14 persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite, după ce un microbuz a fost lovit de trenul Săgeata Albastră Braşov – Iaşi, în apropierea comunei Scânteia, din judeţul Iaşi. Vinovat de accident a fost şoferul microbuzului, care a decedat la spital.

***

26 august 2018 – Conducătorul unui autoturism şi-a pierdut viaţa pe raza localităţii timişene Gătaia, în urma impactului cu un tren de călători. Potrivit poliţiştilor, şoferul nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, care nu are bariere, ci este semnalizată doar prin indicatoare. După ce a fost lovit de trenul care circula pe relaţia Gătaia – Timişoara, şoferul a rămas încarcerat, iar echipajele medicale ISU nu l-au mai putut salva.

1 iunie 2018 – O persoană a murit şi alta a fost rănită, după ce un tren a lovit un tractor la ieşirea din Lunca Câlnicului spre Chichiş. Persoana decedată avea leziuni incompatibile cu viaţa, iar cea de-a doua victimă era conştientă, prezenta traumatisme uşoare, excoriaţii şi a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Braşov.

17 mai 2018 – Patru tinere au murit după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de tren pe o trecere de cale ferată din apropierea oraşului Jibou, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea. Aceasta a adăugat faptul că persoanele decedate sunt patru tinere din judeţul Maramureş, cu vârste de 20 şi 21 de ani.

15 aprilie 2018 – O maşină în care se aflau două femei a fost lovită de un tren, la trecerea de nivel cu calea ferată de pe DN66, în localitatea Livadia, judeţul Hunedoara, şoferiţa maşinii, în vârstă de 50 de ani, fiind rănită uşor şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Petroşani. Trenul circula pe relaţia Cluj-Napoca-Bucureşti.

16 martie 2018 – Un accident s-a înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată între staţiile Lacul Sărat şi Brăila, după ce un autoturism, al cărui conducător auto nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel, a intrat în coliziune cu locomotiva trenului R 7373, care circula pe relaţia Făurei-Galaţi. În urma accidentului, două persoane aflate în autoturism au murit.

27 decembrie 2017 – Un bărbat din localitatea Cristeşti a murit după a fost lovit de un tren în apropiere de oraşul Târgu Frumos din judeţul Iaşi.

19 august 2017 – Doi soţi octogenari, care au încercat să traverseze calea ferată de pe raza municipiului Lugoj prin loc nepermis, au fost loviţi de un marfar, bărbatul pierzându-şi viaţa pe loc, iar bătrâna fiind transportată la spital în stare critică.
17 august 2017 – Patru persoane, o femeie şi trei minori, şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de tren în halta Brăneşti. Femeia cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani şi-a pierdut viaţa. De asemenea, au decedat trei copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis în acest caz un dosar penal "in rem" pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

18 iulie 2017 – Traficul feroviar între Timişoara şi Buziaş a fost oprit, în urma impactului trenului InterRegio 9616 cu un autovehicul condus de o şoferiţă care nu a acordat prioritate garniturii feroviare, în urma accidentului fiind rănite conducătoarea auto, de 43 de ani, precum şi fetiţa acesteia, în vârstă de 3 ani. Accidentul s-a produs la pasajul dintre localităţile Hitiaş şi Buziaş.

1 iunie 2017 – Cinci persoane au decedat în urma unui accident produs în halta Viişoara de la intrarea în municipiul Bistriţa, după ce o maşină a fost lovită de un tren. Maşina a fost târâtă circa 150-200 metri în urma impactului.

13 mai 2017 – Un autoturism condus de un angajat al societăţii de salubrizare Drusal a fost lovit de un tren pe drumul care duce spre unul dintre punctele de lucru ale societăţii Drusal, aflat la periferia municipiului Baia Mare, drum care este traversat de linia de cale ferată. În urma impactului, persoana, care se afla singură în maşină, a suferit multiple leziuni.

30 noiembrie 2016 – Patru persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma unui accident feroviar produs în localitatea suceveană Todireşti, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de locomotiva trenului Cacica-Suceava, la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată.

15 octombrie 2016 – O autoutilitară a fost lovită de un tren de marfă la o trecere de nivel peste calea ferată în localitatea Mintia, în apropiere de Deva. Şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a scăpat cu viaţă. Acesta nu a respectat semnalele acustice şi luminoase ale barierei de la trecerea peste calea ferată, maşina sa fiind surprinsă şi lovită de locomotiva trenului. Circulaţia trenurilor în zona accidentului a fost afectată aproximativ o oră.

17 septembrie 2016 – O maşină a fost lovită de Trenul Interregio 1872 care se deplasa pe ruta Câmpulung – Bucureşti, în zona oraşului Mioveni, judeţul Argeş. Şoferul autoturismului nu a acordat prioritate trenului şi a fost lovit în plin. În urma coliziunii, bărbatul a fost rănit şi transportat la spital, iar locomotiva trenului a fost avariată.

24 august 2016 – Un copil în vârstă de 15 ani, care se deplasa într-o căruţă, a fost grav rănit, după ce atelajul a fost lovit de un tren, pe raza localităţii vasluiene Banca.
7 august 2016 – Un biciclist de 25 de ani a murit după ce a fost lovit de tren, la Pasajul Cernica de pe şoseaua de centură a Capitalei.

29 mai 2016 – Locomotiva trenului accelerat Constanţa – Arad a deraiat în localitatea hunedoreană Zam, după ce a lovit remorca unui autotren, care se angajase în traversarea căii ferate fără să se asigure şi fără să ţină cont că semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel erau în funcţiune. Niciunul dintre cei 50 de pasageri aflaţi în trenul accelerat nu a suferit traumatisme în urma accidentului, şi nici şoferul autotrenului, în vârstă de 38 de ani, nu a prezentat leziuni la controlul medical.
28 mai 2016 – Două persoane au murit, iar o a treia a fost în comă, după ce un tren a acroşat un autoturism, în preajma localităţii Slobozia Ciorăşti din judeţul Vrancea.
17 mai 2016 – O persoană a murit, iar alta a fost grav rănită după ce o maşină, al cărei şofer nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, a fost lovită de un tren, la Doiceşti, judeţul Dâmboviţa.

23 aprilie 2016 – Un bărbat a decedat în comuna arădeană Şofronea, după ce autoturismul său a fost lovit de o locomotivă la o trecere de nivel cu calea ferată. Aflat la volanul autoturismului personal, bărbatul, care se afla singur în autoturism, s-a angajat fără să se asigure în traversarea căii ferate Arad – Curtici, autoturismul fiind surprins de o locomotivă care se deplasa spre Arad.
3 aprilie 2016 – Un bărbat în vârstă de 35 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost lovită, la o trecere de cale ferată din localitatea Cristian, judeţul Braşov, de un tren personal care face curse între Braşov şi Zărneşti.

31 ianuarie 2016 – Patru persoane au fost rănite într-un accident feroviar care a avut loc la pasajul dintre localităţile Pesac şi Şandra, judeţul Timiş. Şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, iar maşina a fost surprinsă şi izbită în plin de un tren personal.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: