Evenimentul Zilei > Social > Patru cinematografe din Bucureşti au fost închise după incendiul de la Colectiv. Se aşteaptă autorizarea lor
Patru cinematografe din Bucureşti au fost închise după incendiul de la Colectiv. Se aşteaptă autorizarea lor

Patru cinematografe din Bucureşti au fost închise după incendiul de la Colectiv. Se aşteaptă autorizarea lor

Conform noului director al RADEF, Adrian Mironescu, 29 de cinematografe de stat au fost închise pentru o nouă autorizare.

Astfel, cinematografele România Film-RADEF, inclusiv cele din Bucureşti (n.r. – Corso, Europa, Patria şi Scala) au fost închise începând cu ziua de luni.

Două cinematografe, "Florin Piersic" din Cluj-Napoca şi cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Tg. Jiu, au fost redeschise deja. Urmează ca joi să fie redeschis şi cinematograful "Patria" din Craiova, iar celelalte, inclusiv şi cele din Bucureşti, ar putea fi redeschise sâmbătă sau duminică.

“Vom lua toate măsurile generale. La o parte dintre ele am verificat deja, suntem în regulă. Pe măsură ce procesul demarează, vom redeschide şi celelalte cinematografe”, a spus Adrian Mironescu, conform B365.ro.

Situaţia creată în jurul legalităţii funcţionării clubului Colectiv este destul de simplă şi arată cine şi în ce măsură poartă vina pentru cele întâmplate. Secretarul de stat, Raed Arafat, care în zilele negre ce au urmat după incendiul din strada Tăbăcari, a declarat în mai multe intervenţii publice faptul că pompierii nu ştiau de existenţa clubului Colectiv, când a fost întrebat cum a fost posibil să funcţioneze clubul groazei timp de doi ani fără niciun aviz PSI.

Cu toate acestea, la 28 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit într-o încăpere din clădirea fostei fabrici Pionierul, unde se afla şi celebrul club Colectiv. În legătură cu acest eveniment, prim-adjunctul şefului ISU pe ţară, colonelul Daniel Marian Dragne, a declarat în exclusivitate pentru EVZ că s-a făcut o inspecţie pe platforma Pionierul în luna septembrie 2014, dar rapoartele oficiale au consemnat că nu exista acolo niciun "agent economic".  De fapt, acest “niciun agent economic”, clubul Colectiv în speţă, funcţiona şi organiza concerte încă din luna septembrie 2013, când a şi avut loc deschiderea oficială.

Cei aproape 30.000 de oameni care au ieşit marţi seara pe străzile Bucureştiului nu s-au mulţumit cu demisiile pe care premierul Victor Ponta şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi le-au anunţat marţi dimineaţă. Românii au ieșit din nou miercuri seara într-un număr și mai mare decât cu o seară precedentă.

Protestatarii au scandat pentru schimbarea sistemului, au cerut capetele celor care încă sunt în funcții importante, în cuda dosarelor penale pe care le au, oamenii au strigat că vor justiție și demisia parlamentului corupt, dar și un Guvern de tehnocrați. Au strigat împotriva partidelor, dar și a patriarhului Daniel, ca urmare a reacției nervoase a acestuia din timpul înmormântării femeii de serviciu care a murit la Colectiv.

REVOLTATOR. Patronii de la Colectiv îşi PASEAZĂ vina pentru COŞMARUL care a UCIS 32 de persoane. Ce SCUZE siderante a INVOCAT unul dintre prorprietari în faţa PROCURORILOR

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: