"Se pare că este o diferenţă foarte mare între mine şi domnul Cioloş – eu nu am postaci. Eu tot ce fac, fac eu şi tot ce am acolo (pe Facebook – n.r.) este sută la sută natural. Nu ştiu pe cine a convins. Nu m-a convins (discursul premierului – n.r.) şi începând de ieri m-am hotărât să mă ocup personal pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism din actul de guvernare al dumnealui şi o să le prezint într-un ritm pas cu pas ca să le înţeleagă toată lumea", a declarat Dragnea, la finalul unui eveniment economic la care a participat.

Patriotismul şi ţara sunt lucruri prea profunde pentru a veni cu ele în piaţa publică pentru câştigarea de voturi, a afirmat luni premierul Dacian Cioloş, la finalul dezbaterilor din plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Pentru mine patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare şi nu înseamnă în primul rând declaraţii. Pentru mine, om care sunt crescut la ţară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simţ, înseamnă a nu minţi, înseamnă a-ţi ţine cuvântul şi înseamnă să îţi asumi ceea ce ştii să faci şi nu mai mult. Nu să faci promisiuni, ci să fii lăsat să fii judecat după fapte. Pentru mine asta înseamnă patriotismul şi nu am nevoie de lecţii legat de patriotism. Nici eu nu dau lecţii altora legat de acest lucru. Pentru mine patriotismul şi ţara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le spun în piaţa publică pentru a câştiga nişte voturi. Nu asta mă interesează. Mă interesează să pot să privesc în ochi, cu fruntea sus, orice român pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, împreună cu ceilalţi", a susţinut şeful Guvernului