Evenimentul Zilei > International > Patriarhul Kiril a găsit soluția trătării bolilor mintale: exorcismul
Patriarhul Kiril a găsit soluția trătării bolilor mintale: exorcismul

Patriarhul Kiril a găsit soluția trătării bolilor mintale: exorcismul

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril este de părere că exorcismul poate fi o soluție în tratarea pacienților care suferă de boli mintale.

„Sunt oameni care nu au avut parte de vindecare sau ușurare a bolilor și care vin la biserică. Din vremuri îndepărtate, există exorcismul, au fost scrise rugăciuni speciale de către Vasile cel Mare și mulți păstori spirituali puternici îi ajută pe oameni să scape de această obsesie groaznică”, a declarat Înaltul Prelat al Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit Digi 24.

În acest context, Kiril susține teoria că unde eșuează consilierea psihologică numai alungarea demonilor mai este de ajutor.

”Puterea demonilor e reală și oricine îi poate cădea victimă, dacă nu e protejat de biserică. Oricine a asistat la un ritual de exorcism a văzut cum preoții înving adesea aceste groaznice forțe ale răului”,a adăugat patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Pe de altă parte, el i-a criticat și  pe scepticii care susțin faptul  că ritualurile de alungare a demonilor nu sunt științifice.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: