Patriarhul Daniel a ținut să-i mulțumească printr-o scrisoare Papei Francisc, după ce liderul spiritual de la Vatican a făcut o donație către Spitalul din Suceava, constând în echipament medical.

„În după amiaza zilei de 23 aprilie 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis o scrisoare de mulţumire adresată Sanctităţii Sale Papa Francisc pentru darul făcut de acesta Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Donaţia, constând în cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare, a fost oferită în contextul în care sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este una foarte importantă pentru Papa Francisc, care a primit la botez şi numele de Jorge (Gheorghe)”, a anunțat Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Papa Francisc însoţeşte cu rugăciunea şi caritatea bolnavii de COVID-19 din România, îmbrăţişând în mod ideal, totodată, familiile lor şi întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România.

Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania. După cum se ştie, alături de numele Mario, Papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe)”, a informat siteul Vatican News.