Paste cu sos roșu. Prânzul pe care îl pregătești în 20 de minute

Paste cu sos roșu. Prânzul pe care îl pregătești în 20 de minute Paste. Sursa foto: Dreamstime.com

Cu sos alb sau roșu, pastele sunt preferate de copii, dar și de adulți, deopotrivă. Acestea se pregătesc rapid, sunt sățioase, iar dacă sosul este pregătit în casă, pot fi considerate sănătoase. Iată cum le poți pregăti.

O porție generoasă de paste cu sos care conține legume, poate fi considerat un prânz delicios. De altfel, pentru un aport caloric mai mic, se pot alege pastele integrale. Numeroase persoane evită acest tip de preparat, considerându-l nesănătos și sățios doar pe moment. Totuși, dacă sunt pregătite cu un sos de legume, făcut în casă, acestea pot fi servite și de cei mici.

Paste cu sos roșu

Rețetele de paste sunt versatile și pot fi adaptate în funcție de preferințe. Multe persoane le preferă pe cele cu sos alb, de smântână, iar altele doar pe cele pregătite cu sosul roșu, îmbogățit eventual cu parmezan și carne tocată.

Paste

Paste. Sursa foto: Dreamstime.com

Pentru pregătirea unui prânz rapid și gustos, vor fi necesare următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 500 grame paste (penne);
  • 400 grame roșii pasate;
  • 1 piept de pui/curcan;
  • 80 ml smântână lichidă;
  • o ceapă;
  • un ardei roșu;
  • parmezan ras;
  • sare/piper.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert în apă cu sare, iar între timp se pregătește sosul. Se curăță legumele și se toacă mărunt. Acestea se pun la călit într-o tigaie cu pereții mai înalți. După ce legumele și-au schimbat culoarea, ceapa devenind sticloasă, se poate adăuga carnea tocată sau tăiată mărunt, în funcție de preferințe.

În locul pieptului de pui sau de curcan se poate folosi carnea tocată de porc sau chiar de vită. Tigaia se acoperă cu capac și se lasă la gătit pentru 5-6 minute. După ce aceasta a devenit fragedă, se adaugă smântâna lichidă.

Paste cu sos de roșii

Paste: Sursa: Sergii Koval | Dreamstime.com

Paste cu sos roșu

Chiar dacă sosul este roșu, smântâna lichidă se adaugă pentru a-l face cremos, cantitatea fiind destul de mică pentru a-i schimba culoarea. Compoziția se amestecă încet cu ajutorul unei linguri de lemn, astfel încât să devină omogenă.

Pastele fierte se scurg se apă și se adaugă peste sosul din tigaie. Deasupra se presară parmezan și chiar busuioc proaspăt (opțional).

De asemenea, deasupra se poate pune și cașcaval ras. Pentru persoanele care preferă pastele la cuptor, această variantă este ideală. După ce au fost amestecate cu sosul roșu, se pot introduce la cuptor pentru 8-10 minute.