Pască fără aluat. Desertul pe care îl pregătești în 30 de minute

Pască fără aluat. Desertul pe care îl pregătești în 30 de minuteSursa foto: Pixabay

Credincioşii catolici se pregătesc de sărbătorile pascale. Ca în fiecare an, înainte de acest mare praznic, gospodinele pregătesc bucate alese pentru masa de Paște. Pasca, ouăle roșii și cozonacii se numără printre preparatele care nu lipsesc niciodată din meniul acestor zile.

Pască fără aluat

Desertul fin și cremos, perfect pentru a fi savurat alături de cei dragi, se poate pregăti rapid. Rețeta clasică de pască are la bază aluatul de cozonac. Totuși, acest desert se poate pregăti și fără aluat, într-o formă aparte, cu mai puține calorii.

Ingredientele necesare:

  • 500 grame de brânză de vaci
  • 200 grame de smântână grasă
  • 5 ouă;
  • 180 grame de zahăr
  • un praf de sare
  • esență de vanilie/rom
  • coaja rasă de lămâie
  • un praf de copt
  • 2 linguri de amidon de porumb

Mod de preparare

Pentru a obține o consistență cremoasă, este ideal ca smântâna folosită să aibă un procent mai mare de grăsime. Peste brânza de vaci se adaugă ouăle și smântâna.

Pască

Sursa foto: Pixabay

De asemenea, se adaugă și zahărul, iar compoziția se amestecă până devine omogenă. După topirea zahărului, se adaugă cele două linguri de amidon de porumb. Acest ingredient se presară treptat, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

În compoziția pentru pască se adaugă și esența de vanilie și rom, precum și coaja rasă de lămâie. La final se adaugă și praful de sare. Compoziția se transferă într-o tavă rotundă și se coace la 200 de grade. Este important ca desertul să fie rece pentru a putea fi porționat.

Pască

Sursa foto: Dreamstime.com

Pască tradițională cu aluat

Rețeta clasică de pască include aluatul de cozonac. Acesta se prepară astfel:

  • 300 grame de făină;
  • 3 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr
  • 180 ml lapte
  • un plic de drojdie
  • coaja rasă de lămâie.

Zahărul și gălbenușurile se adaugă peste lapte și se amestecă până când acesta se topește. Peste această compoziție se adaugă făina, drojdia și coaja rasă de lămâie. Se formează un aluat moale, care se frământă timp de 10- 12 minute. Acesta se lasă la dospit pentru 30 de minute iar după acest pas, se poate adăuga umplutura. Pasca tradițională se coace la cuptorul încins la 200 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News