Mașina VW Golf in care se afla era condusă de un băiat de 18 ani băut și fără permis care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar după somație un polițist a tras în aer și în cauciucuri. După ce, în sfârșit, cel de la volan a oprit, polițiștii au constatat că unul din cei cinci pasageri, toți foarte tineri, este împușcat. El a ajuns la Spitalul Județean Suceava și a fost internat la Urologie, unde a fost operat. Cazul este cercetat, iar șoferul se află sub control judiciar.

Întrucât conducătorul auto nu s-a supus semnalului polițistului, mașina poliției l-a urmărit pe o distanță de circa patru km, folosind girofarul și sirena. Autoturismul urmărit a părăsit DJ 176, continuându-și deplasarea pe Pâ­râul Frumosu, unde polițiștii au solici­tat conducătorului auto, prin mijloacele acustice din dotarea autospecialei de serviciu, să oprească întrucât în caz contrar se va face uz de armă, însă șoferul și-a continuat deplasarea.

Unul dintre agenții de poliție a efectuat foc de avertisment în plan vertical, după care spre cauciucurile autoturismului urmărit, reușindu-se într-un final oprirea acestuia. Mașina era condusă de Dumitru Nicolae S., de 18 ani, din Frumosu, și avea încă cinci pasageri, unul dintre ei, Constantin Alin V., de 20 de ani, din aceeași comună, prezentând o plagă împușcată la nivelul lombar stânga.

Șoferul a  fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din baza de date polițiștii au aflat că acesta nu deține permis auto pentru nicio categorie.

În urma examinării autoturismului au fost găsite trei orificii de intrare către interiorul habitaclului, iar în autoturism au fost găsite două proiectile deformate, ­res­pectiv unul în portbagaj și unul pe podeaua din spatele scaunului dreapta față.

 

Te-ar putea interesa și: