Anunțul a fost făcut în emisiunea ”Față în față” care poate fi urmărită pe canalul de Youtube EVZ CAPITAL sau pe pagina noastră de Facebook.

Spre deosebire de alte sondaje din ultimul timp, Sociopol nu dă formațiunea AUR ca fiind pe locul al treilea.

Cifrele comunicate de Palada arată că PSD rămâne pe primul loc în top, cu 33%, cu toate că activitatea partidului este în penumbră. Pe locul al doilea, cu o creștere de peste 3 procente este PNL – 27%, beneficiarul clar al promisiunii, onorate, de a ridica restricțiile. ”Locomotivele” partidului sunt Florin Cîțu și Ludovic Orban, dar creștere substanțială a cotei de încredere are ”mesagerul” veștilor despre relaxare, premierul.

Dan Barna are mari probleme de imagine

Pe locul al treilea rămâne USR-PLUS, cu 15%, chiar dacă unul dintre lideri, Dan Barna, are mari probleme de imagine, cu dosarul DLAF-DNA, iar celălalt, Dacian Cioloș, este absent pe scena internă.

Cu 12%, AUR este pe locul al patrulea, dar Palada a explicat faptul că diferența de la 15 la 12 nu este atât de mare încât să considerăm că alianța suveranistă este învinsă în cursă de progresiști.

În fine, UDMR rămâne în cota sa de 5%.

Partidele care au pierdut locul în Parlament în decembrie 2020, nu par să își revină: PMP și ProRomânia au 2%, iar ALDE are 1%.

Surpriza analizei lunare a Sociopol este că absenteismul care ar fi marcat alegerile în timpul restricțiilor dure s-a micșorat în ultimele 30 de zile.