Parlamentul lui Kim interzice prin lege gândirea „reacționară”

Parlamentul lui Kim interzice prin lege gândirea „reacționară”

Adunarea Populară Supremă din Coreea de Nord a adoptat mai multe legi care vizează cultura și tehnologia. Și care interzic gîndirea „reacționară”.

Phenianul a adoptat o nouă lege „care interzice răspândirea anumitor culturi străine”, consolidând ”politicile ideologice stricte”. În plus, au fost adoptate legi care „stimulează politicile sci-tech, politicile forestiere și controlul asupra rețelelor de telecomunicații”, potrivit NationalInterest.

„Legea privind respingerea ideologiei și culturii reacționare specifică principiile care trebuie respectate de toate instituțiile, întreprinderile, organizațiile și de cetățeni în consolidarea pozițiilor noastre ideologice, revoluționare și de clasă, prin prevenirea temeinică a răspândirii ideologiei antisocialiste, menținând spiritul ideilor și culturii noastre”. Așa sună noua lege, conform agenției de stat Yonhap.

Termenul „reacționar” este des folosit în Coreea de Nord pentru a defini o varietate de comportamente condamnabile, inclusiv implicarea în practici capitaliste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, un ziar sud-coreean a scris că „noua lege poate fi legată de corupție sau de popularitatea influențelor culturale occidentale, stimulate de creșterea economiei private”. Adunarea Populară Supremă este considerată „parlamentul cu ștampile de cauciuc” al Coreei de Nord. Se reunește o dată pe an, în aprilie, așa că reuniunea de zilele trecute e încă neclară. Ea vine însă după apariția recentă a liderului nord-coreean Kim Jong-un, la o întâlnire a Biroului Politic, la mijlocul lunii noiembrie. Unde, conform Yonhap, s-ar fi discutat situația „COVID-19 din țară și s-au stabilit sarcinile partidului, forțelor militare și economice pentru a combate epidemia”.

Ca în cea mai mare parte a lumii, pandemia de coronavirus a devenit o preocupare majoră în Coreea de Nord, din cauza efectelor asupra sănătății populației, dar și asupra economiei națiunii. Pe lângă asta, există incertitudini cu privire la schimbarea administrației SUA și a modului în care se poate schimba politica americană vizavi de Coreea de Nord. Se speculează că viitoarea administrație Biden ar putea relua negocierile cu regimul Kim în ceea ce privește ambițiile nucleare. Sau că Joe Biden ar putea apela la China pentru ajutor în relația cu Phenianul.