Marţi seară, proiectul de rezoluţie referitoare la priorităţile privind bugetul UE pe anul viitor a fost dezbătut în plenul Parlamentului European, după prezentarea documentului de către negociatorul-şef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE pe 2018, eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Acesta a susţinut în cadrul dezbaterii ca priorităţi politice ale bugetului Uniunii pe anul viitor creşterea economică, crearea locurilor de muncă şi asigurarea securităţii la nivel european, dar și pe plan extern. Negociatorul-şef al PE pe bugetul UE pe 2018 a explicat că pentru atingerea obiectivelor legate de creştere economică şi crearea de locuri de muncă este nevoie ca UE să investească mai mult în "infrastructură, inovaţie, cercetare".

"Priorităţile noastre politice vor fi două, creştere economică şi locuri de muncă, şi, în al doilea rând, securitate. (…) Acestea sunt domeniile în care cetăţenii Europei aşteaptă acţiuni din partea UE, creştere, locuri de muncă şi siguranţă", a declarat Siegfried Mureşan, în cadrul dezbaterii din plenul PE reunit la Strasbourg.

El a vorbit în prezentarea sa şi despre alte prevederi financiare ale bugetului UE pe 2018 subliniind necesitatea consolidării programului Erasmus şi implementarea proiectului "Interail". Astfel, tinerii europeni care împlinesc 18 ani ar urma să primească un bilet de tren valabil trei ani, cu care să poată călători în 30 de țări din Uniunea Europeană.

Rezoluţia a fost aprobată de eurodeputaţi cu 445 de voturi "pentru", 134 voturi "împotrivă" şi 101 abţineri.