Evenimentul Zilei > Economie > Parisul a pierdut SUME COLOSALE din turism din cauza atentatelor teroriste
Parisul a pierdut SUME COLOSALE din turism din cauza atentatelor teroriste

Parisul a pierdut SUME COLOSALE din turism din cauza atentatelor teroriste

Atentatele teroriste, grevele și inundațiile au ținut turiștii străini de capitala Franței în prima jumătate a acestui an și a costat industria turistică din regiunea Parisului aproximativ 750 milioane de euro sub formă de venituri pierdute, au declarat marți o serie de oficiali francezi pentru Reuters.

“A venit timpul să conștientizăm că sectorul turistic traversează o perioadă de dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare, ci pentru un plan de salvare”, a declarat Frederic Valletoux, președintele autorității turistice regionale din Paris, transmite Agerpres, care citează agenţia internaţională de presă.

Franța depinde de turism care generează aproximativ 7% din Produsul Intern Brut al țării și peste 13% în cazul regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraș al lumii.

Potrivit datelor oficiale, numărul înnoptărilor la hotelurile din regiunea Ile-de-France au scăzut cu 8,5% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul turiștilor străini a scăzut cu 11,5%, iar al turiștilor francezi a scăzut cu 4,8%.

Franța este cea mai vizitată țară din lume, cu aproape 85 de milioane de turiști străini în 2015, dintre care 16 milioane numai în Paris.