Evenimentul Zilei > Justitie > Parchetul General S-A AUTOSESIZAT în cazul dezinfectanţilor diluaţi din SPITALELE ROMÂNEŞTI
Parchetul General S-A AUTOSESIZAT în cazul dezinfectanţilor diluaţi din SPITALELE ROMÂNEŞTI

Parchetul General S-A AUTOSESIZAT în cazul dezinfectanţilor diluaţi din SPITALELE ROMÂNEŞTI

Dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor despre cazul firmei care produce dezinfectanţi diluaţi pentru spitale, a stârnit o reacţie din partea autorităţilor.

Conform b1.ro, magistraţii Parchetului General s-au autosesizat cu privire la situaţia alarmantă care a afectat bolnavii internaţi în spitalele din România.

Firma care livrează dezinfectanți în peste 300 de spitale din 40 de județe din România este vinovată pentru un fapt deosebit de grav şi care are grave consecinţe asupra vieţii bolnavilor internaţi în unităţile medicale.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au publicat două documente de producție ale firmei Hexi Pharma, în care se arată cum liderul pieței produce dezinfectante cu o concentrație mai scăzută decât cea de pe etichetă.

În legătură cu acest subiect, ministrul Sănătății, Cadariu-Achimaș a declarat la Realitatea TV: “Sunt sincer, nu știam că nimeni din statul român nu verifică prin analize de laborator dezinfectanții din spitale! Tocmai de aceea e important că ministerul lansează mîine programul împotriva infecțiilor nosocomiale. De undeva trebuie început.”

Jurnaliştii de la GSP au mai scos în evidenţă faptul că dezinfectanţii nu sunt controlaţi niciodată în laborator, nici măcar când se dă avizul de comercializare.