FCSB a câștigat meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe (scor 2-1), disputat pe „Arena Națională” în etapa a 15-a a Ligii I. Succesul a fost unul controversat, pentru că la 1-0 pentru oaspeți, „roș-albaștrii” au primit nemeritat o lovitură de la 11 metri din care Harlem Gnohere a egalat.

Cele trei puncte câștigate o duc pe FCSB într-o poziție nesperată după un debut de sezon catastrofal: locul 4, cu 24 de puncte, la șase distanță de lidera CFR Cluj. Echipa traversează o perioadă fastă, după ce la un moment dat coborâse până pe locul 16, și a ajuns acum la opt meciuri fără înfrângere (șase victorii și două egaluri).

La suprafață, meritul pare a fi al antrenorului Bogdan Argeș Vintilă, dar omul care stă în spatele oricărei decizii tactice rămâne finanțatorul George Becali.

Vintilă a debutat 
cu o catastrofă

Paradoxal, deși se aplică aceeași rețetă care l-a determinat pe Mihai Teja să demisioneze, acum „roș-albaștrii” stau mult mai bine pe picioare. Vintilă a avut parte de un debut catastrofal, pierzând cu 0-4 la Gaz Metan Mediaș.

Viitorul părea sumbru pentru fostul portar, mai ales că urma „o triplă” teribilă, cu Viitorul, Craiova și CFR Cluj. FCSB a renăscut și i-a învins pe dobrogeni cu 2-1, pe olteni cu 1-0. Apoi a remizat cu CFR Cluj, 0-0.

Și asta în ciuda faptului că amestecul patronului în viața de zi cu zi a echipei este același. E drept, în ultima perioadă, Becali n-a mai pus presiune pe jucători, la fel cum o făcea în trecut, dar atitudinea este și un efect al rezultatelor pozitive. Bogdan Argeș Vintilă acceptă să primească indicațiile prețioase și colaborează în permanență cu Marius Ianuli, oficial al echipei, care stă pe banca tehnică. Nepotul lui Gigi Becali primește ordinele de la finanțator, apoi îl cheamă la ordine pe Vintilă.

Indicațiile lui „Mache”, surprinse de camerele TV

Un astfel de episod s-a petrecut și la meciul cu Sepsi, și camerele l-au surprins pe „Mache” în timp ce încerca să-și ascundă telefonul cu o foaie. Narcis Răducan, directorul sportiv al echipei, a vorbit pe această temă și a oferit o explicație hilară.
„Am fost şi eu curios şi l-am întrebat pe Mache. Din ce mi-a spus, în acel moment discutau despre faza penalty-ului. Erau prieteni care îi trimiteau mesaje pro şi contra legate de penalty. Nu, nu era de la Gigi Becali mesajul. Telefonul este prezent pe bancă şi a fost la toate echipele”, a spus Răducan la Digi Sport.