Paradă militară la Phenian. Kim Jong și-a scos armata la defilare, în miez de noapte

Paradă militară la Phenian. Kim Jong și-a scos armata la defilare, în miez de noapte

Liderul Coreei de Nord Kim Jong a făcut o nouă demonstrație de forță, organizând o paradă militară în miez de noapte.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Apărării din Coreea de Sud, țara vecină, comunistă, Coreea de Nord, pare să fi organizat o paradă militară la Phenian. Aceasta ar fi cea de-a treia paradă de acest tip, care s-a desfășurat la Phenian, în ultimul an, după cum relatează AFP.

Dictatorul de la Phenian vrea să prezinte forța militară a țării sale care deține un arsenal nuclear.

„Există semne că Nordul a organizat o parade”, a explicat joi un oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta nu a putut da mai multe detalii în legătură cu acest subiect și nici nu a putut preciza dacă dictatorul nord-coreean a asistat la acesată parade. De asemenea, oficialii din Coreea de Nord nu au putut explica nici dacă armata nord-coreeană a prezentat noi echipamente militare.

„Monitorizăm situaţia îndeaproape”, a dat asigurări sursa citată, menţionând că „este necesară o analiză mai aprofundată pentru a avea mai multe detalii”.

Potrivit site-ului de specialitate NK News, care citează surse din Phenian, au fost trase focuri de artificii în centrul oraşului la miezul nopţii. Mai apoi, spre dimineață au fost auzite avioane de luptă, iar aceste indicii susțin scenariul organizării unui astfel de eveniment, o paradă militară în timpul nopții.

Miros de praf de pușcă

Coreea de Nord aniversează 73 de ani de la înființarea republicii

Joi este cea de-a 73-a aniversare de la fondarea Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), denumirea oficială a țării din nordul peninsulei.

Cu toate acestea, mass-media de stat nord-coreene nu au difuzat nici o imagine şi nici nu a confirmat organizarea vreunui eveniment care să marcheze această aniversare.

Coreea de Nord a organizat ultima sa paradă militară în ianuarie, cu câteva zile înainte de învestirea preşedintelui SUA Joe Biden. Cu acea ocazie a fost prezentată o rachetă balistică care poate fi lansată de pe un submarin.

RPDC nu a mai efectuat niciun test nuclear sau cu rachetă balistică intercontinentală din 2017.