Evenimentul Zilei > International > Coreea de Sud așteaptă cu îngrijorare o nouă demonstrație de forță a vecinilor din nord. Ce se va întâmpla la Phenian
Coreea de Sud așteaptă cu îngrijorare o nouă demonstrație de forță a vecinilor din nord. Ce se va întâmpla la Phenian

Coreea de Sud așteaptă cu îngrijorare o nouă demonstrație de forță a vecinilor din nord. Ce se va întâmpla la Phenian

Reprezentanții Coreei de Sud se așteaptă la o mare paradă militară organizată la Phenian, cu ocazia aniversării fondării statului nord-coreean.

Coreea de Nord pare să se pregătească de o nouă paradă militară, un eveniment în care deseori sunt prezentate noutăţile din sistemul militar, Cel mai devreme, acest eveniment ar putea avea loc chiar în această săptămână, a anunţat marţi armata din Coreea de Sud.

Se așteaptă o paradă pentru a aniversarea fondarea statului. Nu se știe încă data la care ar putea să aibă loc evenimentul de la Phenian

Coreea de Sud şi SUA monitorizează pregătirile din Coreea de Nord pentru „evenimente la scară largă, cum ar fi o paradă militară, în legătură cu viitoarele sale programe interne”, a spus un purtător de cuvânt al Statului Major de la Seul.

Potrivit unor surse citate de televiziunile nord-coreene, Coreea de Nord ar putea organiza o paradă pentru a aniversa fondarea ţării, cel mai devreme joi, dar este posibil de asemenea şi ca parada să aibă loc la 10 octombrie, pentru a marca ziua creării Partidului Muncitorilor, partidul unic. Phenianul foloseşte deseori sărbători importante sau zile memoriale pentru a-şi etala forţa militară, conform Agerpres.

La ultima defilare, anul trecut, au fost prezentate rachete balistice

Cea mai recentă paradă militară din Coreea de Nord a avut loc în ianuarie. Înainte de ea, a mai fost o paradă militară pe timp de noapte în octombrie 2020, în cadrul căreia au fost prezentate rachete balistice cu diferite raze de acţiune.

Unele tipuri de rachete balistice pot transporta focoase nucleare. În acest moment, Coreea de Nord este o țară supusă sancţiunilor internaţionale din cauza programului său de arme nucleare.

În ultimele luni, țara s-a confruntat cu o criză economică de proporții. „Problema politicii naționale din acest an este agricultura. Toți cetățenii care trăiesc în această țară ar trebui să ofere tot sprijinul posibil agriculturii, atâta timp cât o consideră o problemă de viață și de moarte, care determină soarta populației, precum și a țării lor”, se preciza într-un editorial publicat în ziarului oficial al Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare,

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: