Evenimentul Zilei > Social > A aflat Papa Francisc ce li se pregăteşte şoferilor din România? Cere POLIŢIŞTILOR să fie MILOŞI cu șoferii
A aflat Papa Francisc ce li se pregăteşte şoferilor din România? Cere POLIŢIŞTILOR să fie MILOŞI cu șoferii

A aflat Papa Francisc ce li se pregăteşte şoferilor din România? Cere POLIŢIŞTILOR să fie MILOŞI cu șoferii

Papa Francisc le cere polițiștilor rutieri să dea dovadă de „indulgență” față de șoferii care încalcă regulamentul rutier, să fie milostivi amintindu-le că mila nu este în niciun caz un semn al slăbiciunii şi că stilul de viaţă agitat îi determină să mai greşească în trafic.

„Indulgența nu este un semn de slăbiciune și nici nu presupune să renunțați la forță”, a spus papa Francisc, la o întâlnire cu reprezentații Poliției Rutiere.

Totodată, el a precizat că polițiștii ar trebui să încerce să înțeleagă motivele care i-au determinat pe șoferi să încalce regulile rutiere. Pe de altă parte, el a vorbit și despre „creșterea situațiilor compexe și tumultoase” de pe străzile din Italia.
Papa Francisc a mai subliniat faptul că din cauza unui stil de viață agitat „bazat pe competitivitate”, oamenii îi percep pe ceilalți șoferi ca fiind „obstacole sau adversari care trebuie întrecuți, transformând străzile  din Italia în piste de Formula uno”.

La noi, tocmai se pregătesc pentru 2018 cele mai mari amenzi de circulaţie în comparaţie cu restul tărilor europene. Augustin Hagiu a declarat că "dacă prevederile legislative care dau posibilitatea poliției de a aplica amenzi chiar și de 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, pentru geamuri fumurii, cauciucuri murdare sau aruncarea gumei de mestecat pe geam vor fi adoptate, atunci sanțiunile din România vor ajunge la dublul celor din Ungaria, unde sunt considerate extrem de mari". Să vedem cine are îndurare faţă de şoferii români…