Papa Francisc: „Europa este în criză din cauza consumerismului și a scăderii natalității"

Papa Francisc: „Europa este în criză din cauza consumerismului și a scăderii natalității" Sursa Foto: Arhiva EVZ

Papa Francisc: „Europa este în criză din cauza consumerismului și a scăderii natalității"

"Şi astăzi libertatea este amenințată. Cum? În special dintr-un consumerism care anesteziază, prin urmare ne mulțumim cu puțină bunăstare materială și, uitând trecutul, plutim într-un prezent făcut la scară individuală. Aceasta este persecuția periculoasă a mondenității, dusă mai departe de consumerism.

Dar când singurul lucru care contează este să te gândești la tine și să faci ceea ce vrei și ce îți place, rădăcinile te sufocă. Este o problemă care privește întreaga Europă, unde a te dedica celorlalți, a te simți parte din comunitate, frumusețea de a visa împreună și de a crea familii numeroase sunt în criză. Întreaga Europă este în criză", a spus Papa Francisc în audiența generală de miercuri, scrie lastampa.ivatican-insider.

Papa Francisc laudă Ungaria

"Construirea unor punți de pace între popoare diferite este în special vocația Europei, invitată, ca 'punte de pace', să includă diferențele și să primească pe oricine bate la ușile sale. În acest sens, este frumoasă puntea umanitară creată pentru atâția refugiați din Ucraina vecină, pe care am putut să o întâlnesc, admirând și marea rețea de caritate a Bisericii maghiare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Suveranul Pontif a subliniat meritul Ungariei ca țară "foarte angajată să construiască 'punți pentru mâine': atenția sa pentru ecologie și un viitor durabil este mare și lucrează pentru a construi punți între generații, între bătrâni și tineri, o provocare indispensabilă astăzi pentru toată". (Rador)