Duminică, Papa Francisc a ales să aducă un omagiu preoților și medicilor care au murit în timpul epidemiei coronavirus: „Mă gândesc la mulți pastori care își dau viața pentru credincioșii din lume”.

Transmiţând în direct de la Biblioteca Palatului Apostolic, Papa spune că „susține și încurajează colaborarea internațională care se desfășoară, pentru a răspunde adecvat și eficient la criza gravă pe care o trăim. Este important – spune el – să unim abilitățile științifice, într-un mod transparent și dezinteresat, să găsească vaccinuri și tratamente și să garanteze accesul universal la tehnologii esențiale care să permită fiecărei persoane infectate, în fiecare parte a lumii, să primească îngrijirile de sănătate necesare”.

Totodată  a mulţumit tuturor angajaţilor din lumea întreagă care furnizează servicii esenţiale către populaţie

„Mă gândesc la alți pastori care au grijă de binele oamenilor: medicii. Fie ca exemplul acestor preoți și pastori medicali să ne ajute să avem grijă de sfinții oameni credincioși ai lui Dumnezeu”.

În cele din urmă, Papa a relansat propunerea Înaltului Comitet pentru Fraternitatea Umană, ca „14 mai, să fie ziua adoptată pentru credincioșii tuturor religiilor şi să-şi unească spiritual în rugăciune și post, pentru a-L implora pe Dumnezeu să ajute umanitatea să depășească pandemia de coronavirus”.

Înainte de a-și lua concediu, Papa Francisc  a dorit să-i liniştească pe credincioșii din toată lumea spunând că vizita la Sanctuarele dedicate Madonei, „anul acesta, datorită situației de sănătate,  vom merge doar spiritual în aceste locuri de credință și devotament, pentru a mărturisi preocupările noastre Sfintei Fecioare”, notează lastampa.