Potrivit autorităților americane, deținuții au băut dintr-un recipient contaminat de un coleg infectat cu SARS-CoV-2, în speranța de a se contamina.

Surse din poliţie au menţionat că un deţinut cu sarcini administrative a fost bătut de alţi deţinuţi după ce a aruncat obiecte despre care se credea că erau contaminate cu virusul.

De la declararea pandemiei, 357 de deţinuţi din închisorile din comitatul Los Angeles au fost testaţi pozitiv pentru noul virus, acest număr triplându-se practic din 30 aprilie, când erau înregistrate 115 cazuri. Dintre cei 357, 117 sunt complet recuperaţi şi 222 încă bolnavi, iar 18 dintre cei testaţi pozitiv au fost eliberaţi.

Biroul şerifului a instituit un nou protocol prin care sunt testaţi toţi noii veniţi, indiferent de simptome.

Conform datelor de la biroul şerifului, ca răspuns la pandemie, populaţia din închisorile din comitat a fost redusă semnificativ, de la circa 17.000 persoane în mod obişnuit la 11.723, vinerea trecută.

Un grup de deţinuţi au iniţiat o acţiune în justiţie, susţinând că locatarii penitenciarelor nu sunt testaţi chiar dacă au simptome şi nu dispun de suficient spaţiu pentru distanţarea fizică şi nici măcar de suficient săpun sau de un mod sigur de a se usca pe mâini, potrivit agerpres.ro