Anunțul a fost făcut de actuala lideră a CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, pupila desemnată de Angela Merkel dar care a anunțat că nu va candida la funcția de cancelar și că se va retrage de la conducerea partidului.

Karrenbauer și-a anunțat demisia din fruntea CDU în luna februarie.

Un congres extraordinar al CDU, prevăzut la data de 25 aprilie, la Berlin, a fost anulat din cauza crizei sanitare legată de noul coronavirus, scrie Reuters.

„Sperăm desigur că situația va evolua astfel încât să putem organiza un congres al partidului în decembrie, la Stuttgart”, a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer

Noul lider al CDU va deveni favorit la postul de cancelar la viitoarele alegeri parlamentare federale, în contextul în care Angela Merkel a anunţat că nu va încerca să obţină un al cincilea mandat la conducerea Germaniei, scrie și Agerpres.

La ora actuală , favoriţii la postul de preşedinte al creștion-democraților unt Friedrich Merz, fost contracandidat al Angelei Merkel la şefia partidului, şi Armin Laschet, şeful executivului celui mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia.

Cu şanse mai mici la conducerea CDU candidează Norbert Röttgen, expert în politică externă.

Deşi noul lider al CDU va fi favorit la funcţia de cancelar la alegerile prevăzute pentru octombrie 2021, Uniunea Creştin-Socială (CSU), aliatul bavarez al CDU, trebuie să fie de acord şi ar putea chiar să susţină o candidatură a liderului său, Markus Söder.