Evenimentul Zilei > Actualitate > Pandemia lovește crunt în inima României. Se trece la scenariul roșu!
Pandemia lovește crunt în inima României. Se trece la scenariul roșu!

Pandemia lovește crunt în inima României. Se trece la scenariul roșu!

Unul dintre cele mai cunoscute orașe din România a intrat în scenariul roșu

Este mai grav ca în București iar autoritățile locale au hotărât să intre în scnariul roșu.

Decizia aparține Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Alba Iulia.

În orașul din inima României restricțiile vor fi valabile în următoarele 14 zile.

 

În municipiul Alba Iulia, incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 3,24, cu 243 de cazuri noi de COVID-19 depistate de la 1 octombrie, dintre care 39 în ultimele 24 de ore.

Astfel, autoritățile au hotărât ca orașul să intre, de joi seara, de la ora 22:00, pe o perioadă de 14 zile, în scenariul 3 – roşu, conform unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU).

 

În plină pandemie care a lovit dur orașul, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia (CLSU) a hotărât să activeze scenariul roșu, interzicând desfăşurarea activităţilor cu publicul instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber.

Românii, sechestrați în case

De asemenea, în comunicatul CLSU mai este precizat că va fi suspendată activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

„Se interzice desfăşurarea activităţilor cu publicul instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber”, se arată în hotărea CLSU Alba Iulia.

De asemnea, autoritățile transmit că „se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, etc.)”.

Totodată, „se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în spaţiile interioare”.

Printre deciziile luate de CLSU Alba Iulia se numără și suspendarea activitatății cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

Hotărârea se aplică începând cu data de 15.10.2020, începând cu ora 22,00, pe perioada de 14 zile în scenariul 3-roşu.

„Prezenta hotărâre se aplică începând cu data de 15.10.2020, începând cu ora 22,00, pe perioada de 14 zile în scenariul 3-roşu, a stării de alertă a municipiului Alba Iulia”, precizează CLSU Alba Iulia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: