În ceea ce privește tratamentul împotriva SARS-CoV-2, controversa continuă cu privire la eficacitatea hidroxiclorochinei. Acesta nu arată „niciun efect benefic” pentru pacienții cu Covid-19, potrivit oficialilor studiului clinic britanic Recovery, care au anunțat, într-un comunicat de presă, încetarea „imediată a includerii de noi pacienți pentru acest tratament.

Recovery, primul studiu clinic major, a fost unul dintre puținele care nu a suspendat testele pentru hidroxiclorochină după un studiu controversat publicat de revista The Lancet, restras ulterior, care a indicat ineficacitatea, chiar efectul nociv al moleculei.

„Este dezamăgitor faptul că acest tratament este ineficient, dar ne permite să ne concentrăm pe  cercetarea asupra medicamentelor mai promițătoare”, a declarat Peter Horby, principal responsabil al Recovery.

Comentând cifrele șomajului din Statele Unite (13,3% în mai, în condițiile în care cei mai pesimiști analiști vedeau un procent de 20%), Donal Trump a lăudat „puterea” economiei americane.

„Această forță ne-a permis să depășim această pandemie oribilă, am depășit-o în mare parte”, a spus el în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă. „Am luat toate deciziile necesare”, a spus el, în timp ce gestionarea crizei de sănătate a fost adesea criticată în Statele Unite.

Ocuparea forței de muncă a crescut uluitor cu 2.5 milioane în luna mai, iar rata șomajului a scăzut la 13.3%, potrivit datelor emise vineri de Departamentul Muncii, o creștere mult mai bună decât se așteptau economiștii și a indicat că o schimbare economică ar putea fi la îndemână, informează CNBC

Economiștii intervievați de Dow Jones se așteptau ca salariile să scadă cu 8.33 milioane și rata șomajului să crească la 19.5% față de 14.7% în aprilie. Dacă datele Wall Street ar fi fost corecte, acestea ar fi fost cele mai proaste de la Marea Depresiune.

După cum se dovedește, datele din luna mai au arătat că SUA s-ar putea să fie pe drumul către recuperare după ce a înregistrat un declin istoric rapid.

„Se pare că daunele cauzate de blocajul la nivel național nu au fost atât de grave sau atât de durabile pe cât ne-am temut acum o lună”, a spus Scott Clemons, strategul de investiții de la Brown Brothers Harriman.

Piața bursieră a înregistrat o creștere mai mare după ce indicele Dow Jones s-a deschis cu aproximativ 700 de puncte. Randamentul obligațiunilor guvernamentale s-a majorat, de asemenea.

„Este o cifră uimitoare. Este îmbucurătoare, trebuie s-o numim așa cum este. Piața a avut dreptate. Este uimitor!”, a declarat președintele Donald Trump.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE