Evenimentul Zilei > Actualitate > Până unde s-a ajuns! Motivul halucinant pentru care șoferul a primit amendă
Până unde s-a ajuns! Motivul halucinant pentru care șoferul a primit amendă

Până unde s-a ajuns! Motivul halucinant pentru care șoferul a primit amendă

Vigilența autorităților a atins cote maxime. Un șofer a primit amendă pentru ca a comis un delict mai puțin obișnuit: a băut apă la volan, într-o zi caniculară.

Brock Harris, din Beaudesert, Australia, a fost tras pe dreapta când conducea spre casă, după 12 ore de muncă. Polițiștii l-au amendat pe bărbat cu 173 de dolari, deoarece nu a condus cu prudență, potrivit Daily Mail.

„Dacă este împotriva legii, atunci voi plăti amenda, dar nu este în regulă să amendezi pe cineva care bea apă, într-o zi în care afară sunt 39 de grade”, spune șoferul.

La rândul lor, polițiștii susțin că un astfel de gest ar putea distrage atenția șoferului de la condus.

„Sunt multe persoane care consumă băuturi la volan și o fac în siguranță. Iar pentru a da o amendă, trebuie să analizăm circumstanțele pentru a vedea dacă acțiunile șoferului provoacă riscuri pentru el sau pentru cei din jur”, spun autoritățile.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.