Campania ridicolă a slujbaşilor lui Dan Voiculescu  privind confiscarea postului Antena 3 de către regimul băsist are succes tocmai acolo unde te-ai aştepta mai puţin. Premierul Victor Ponta, om care se bucură de o solidă experienţă în domeniul justiţiei, a susţinut din nou că decizia magistraţilor de confiscare a sediului Antena 3 reprezintă de fapt un atac la adresa independenţei jurnalismului autohton.

"Faptul că un patron de media este condamnat pentru o faptă penală e un lucru care se întâmplă într-un sistem de justiţie, dar să confişti sedii de presă şi să pui o presiune fizică asupra unor instituţii de media e un lucru care nu s-a mai întâmplat în România în 25 de ani şi care cred că trebuie să fie un semn uriaş de îngrijorare", a declarat premierul chiar în cadrul unui seminar despre libertatea presei.

Singura îngrijorare pe care un om de bun-simţ şi minim dotat intelectual din ţara asta ar putea să o aibă în legătură cu acest subiect este că însuşi prim-ministrul şi candidatul cu cele mai mari şanse de a conduce România ca şef de stat poate fi atât de uşor manipulabil.

Decizia magistraţilor a fost foarte limpede şi clară, sediul Antena 3 se confiscă pentru a se recupera prejudiciul cauzat statului de faptele infractorului condamnat Voiculescu Dan. Nimeni nu a decis sau a pus în discuţie retragerea licenţei de emisie a Antena 3 sau trimiterea tuturor angajaţilor acestui post, în frunte cu superstarurile Mihai Gâdea şi Mircea Badea, ca intendenţi la tineta patronului.

Mai mult decât atât, nimeni nu a cerut evacuarea postului Antena 3 din sediul confiscat, chiar dacă cel mai cunoscut sportiv în şpagat al televiziunii a dovedit că poate emite liber şi de pe spaţiul verde, ba chiar protejat de poliţie ca să-şi fluture ameninţările cu moartea şi bâtele cum vrea el. Singura nelinişte care ar putea apăsa lucrătorii de la Antena 3 este că  banii pe care îi dădeau pe chiria sediului nu mai merg în conturile condamnatului Felix ci în cele statului.  

Însă această  situaţie nu ar putea fi decât foarte îmbucurătoare pentru şeful guvernului, preocupat să aibă cât mai mulţi bani la buget pentru pensii şi susţinerea amnistiilor fiscale. Şi-a repetat grija pentru finanţele ţării chiar în cadrul aceluiaşi seminar despre libertatea presei. "Cum poţi să critici un guvern că nu foloseşte bine taxele şi impozitele, dacă tu nu le plăteşti?”, a întrebat premierul.

Chiar aşa, cum poţi să invoci abuzuri la adresa libertăţii presei, într-o ţară membră a UE şi NATO, pentru a nu plăti statutului ceea ce i se datorează? Este o întrebare de bun-simţ care nu există în repertoriul premierului, iar această lipsă nu o putem pune decât pe succesul campaniei de manipulare derulate de Antena 3.

Cine ştie, te pomeneşti că mâine-poimâine o să ajungă prim-ministrul ţării noastre să creadă, după cumt tot recită Mihai Gâdea, că trăieşte într-o dictatură nazistă ca a lui Hitler.