Evenimentul Zilei > Justitie > Păcăliciul zilei Stelian Ion, de-a alba-neagra cu declarațiile despre Justiție
VIDEO

Păcăliciul zilei Stelian Ion, de-a alba-neagra cu declarațiile despre Justiție

SIIJ-ul este un serviciu de investigare a infracțiunilor în Justiție. Știți toate discuțiile, este un scandal mare.

Păcăliciul zilei Stelian Ion, de-a alba-neagra cu declarațiile despre Justiție.

Emisiune de Mirel Curea

Cei care vor ca magistrații să fie independenți ar dori ca SIIJ să-și continue existența, pentru ca competența de cercetare a eventualelor fapte penale comise de magistrați să fie de competența SIIJ-ului, nu de competența DNA-ului, ca până acum.

Pentru că e simplu. Dacă e de competența DNA-ului, DNA îi cheamă și le face dosare tuturor magistraților care nu dau hotărâri pe placul DNA sau pe placul celor care se folosesc de Justiție ca de o măciucă politică.

Ministrul Justiției, declarații antagonice la diferență de o lună de zile

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a spus din timpul campaniei electorale, a promis electoratului său tefelist, că primul lucru pe care-l vor face când vor ajunge la putere, vor solicita desființarea SIIJ-ului.

Cu toate astea, să vedeți ce spunea Ministrul Justiției, un Păcălici, după cum vom vedea, în ianuarie 2021. Pleda, în ianuarie, 2021, în favoarea situației în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să aibă un drept de veto față de propunerile ministrului Justiției, adică ale lui.

Și pe viitor spunea că vede o procedură foarte clară: ministrul să facă propuneri, iar CSM-ul să aibă un aviz obligatoriu de care ministrul să țină cont. Adică, dacă e pozitiv, se merge mai departe. Dacă e negativ, nu merg lucrurile mai departe.

Și iată că a venit momentul adevărului. În CSM s-a discutat – trebuie spus că ministrul Justiției este membru în CSM… În CSM s-a discutat desființarea SIIJ. Și, cu un vor de 11 la 8, s-a votat în favoarea unui aviza negativ: adică NU desființării SIIJ.

Pacăliciul zilei Stelian Ion, de-a alba-neagra cu declarațiile despre Justiție

Imediat ministrul Justiției a făcut o declarație, total alta contrară celei din ianuarie, cu câteva săptămâni înainte, în care a spus că avizul CSM e consultativ. Și că va solicita, va înainta Guvernului României, o propunere de proiect legislativ pentru desființarea SIIJ.

Da! Doar într-o lună.

Când a spus ministrul Justiției ce crede? În prima variantă, cea din ianuarie, a mințit sau a spus ceea ce credea? În a doua, cea din februarie, a spus adevărul, adică ceea ce l-a îndemnat conștiința tefelistă să spună, sau a fost forțat să abdice de la ceea ce a spus în ianuarie?

În oricare dintre combinațiile minciună-adevăr sau adevăr-cedare, Stelian Ion este un Păcălici.

De fapt, Păcăliciul de la Justiție, Stelian Ion, nu este doar un Păcălici. E de-a dreptul un Papagal. Fie unul mincinos, prima variantă. Fie unul marionetă, a doua variantă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.