Evenimentul Zilei > Social > Păcăliciul zilei – Păcălicii și misiunea lor în viață
VIDEO

Păcăliciul zilei – Păcălicii și misiunea lor în viață

Tragedia, incendiul de la Institutul Matei Balș, a scos la iveală și niște Păcălici care nu au știut cum să facă cum să fugă de răspundere sau fanii, acoliții lor, să încerce să îi scuze și să-i scoată din cauză.

Păcăliciul zilei- Păcălicii și misiunea lor în viață.

Emisiune de Mirel Curea

Un întreg arsenal a fost folosit pentru ca Nicușor Dan să fie scos din cauză. Din ce cauză? Din faptul că toată zona în care este Institutul Matei Balș, inclusiv Institutul, nu a fost încălzită.

Drept pentru care, oamenii au trebuit să se încălzească cu ce au avut la îndemână. Bolnavi, febră, oameni în vârstă… Este lucru știut că circulația periferică la oamenii în vârstă este deficitară… Oamenilor le era frig! Și-atunci au trebuit să se încălzească. Cu ce să se încălzească? Cu aparatură de încălzit!

Expertiza nu este gata, dar este posibil ca tragedia să fi fost declanșată de un asemenea aparat de încălzire. Necesar cum este necesar unui om o cană cu apă sau o bucată de pâine. Era normal ca oamenii aceia să se încălzească cu ceva. Repet, fiind în vârstă, fiind bolnavi, fiind cu febră, având frisoane. Fiind vai de sufletul lor!

Nicușor Dan și fanii lui, inclusiv colegi de-ai noștri, jurnaliști cărora li s-a captat interesul în campania electorală, se chinuie să-l apere. „Cum, domnule, ce frig? Nu era niciun frig! Nu-i adevărat! Ce-i prostia asta?”

Pacienții, doctorii și un calorifer electric

Iată ce scrie domnișoara Laura Ștefănuț, iubita domnului Vlad Voiculescu, o fată drăguță, fostă jurnalistă la Digi24. Iată ce a scris pe pagina dumisale de Facebook, imediat după incendiul de la Matei Balș.

„Mama a fost internată chiar la Balș, cu Covid-19 și le rămân recunoscătoare medicilor despre care cred că i-au salvat viața. Nu doar că au fost profesioniști, dar au fost și oameni. O părere împărtășită de toate femeile din salonul mamei.

Femeile nu împărtășeau doar stima pentru medici și lupta cu boala aceasta care ne-a schimbat viețile tuturor, dar și un calorifer electric. Nu le-a lipsit nimic la nivel de medicamente, oxigen și omenie, în schimb era frig în acel salon, la acel moment.”

Ce să spui? O felicit pentru cinste. O felicit pentru corectitudine pe domnișoara Ștefănuț. Și iată cum o voce poate da peste cap o întreagă construcție.

Păcălicii și misiunea lor în viață: „Incendiul de la Matei Balș a făcut coaliția de la guvernare să fie mai unită”

O întreagă construcție care se scoate din cauză, ba chiar să arate părțile bune ale tragediei! Deci, o tragedie în care mor nu știu câți oameni are și părți bune pentru un Păcălici în toată regula, doamna Alina Gorghiu.

Incendiul de la Matei Balș a făcut coaliția de la guvernare să fie mai unită, ne-a ajutat să funcționăm mai bine și să fim mai solidari.

Păi, doamna Gorghiu, încercați să dați foc și la Guvern, poate vă  înțelegeți și mai bine după ce ia foc, Ferească Dumnezeu!, clădirea Guvernului!

Să știți că, uneori, emisiunea asta trebuia să se numească totuși „Prostul zilei!”, nu „Păcăliciul zilei!”