Evenimentul Zilei > Social > Păcăliciul zilei- Oana Pellea. Actorul, Catedrala și vaccinarea
VIDEO

Păcăliciul zilei- Oana Pellea. Actorul, Catedrala și vaccinarea

Păcăliciul de astăzi - pe unii dintre dumneavoastră îi voi dezamăgi, pe alții îi voi supăra - este un personaj iubit de o parte a publicului românesc, dar este Păcălici.

Păcăliciul zilei- Oana Pellea. Actorul, Catedrala și vaccinarea

Emisiune de Mirel Curea

O doamnă, o actriță: doamna Oana Pellea. Și să vedem de ce este Păcălici. Ne amintim că a participat la elaborarea acelui clip senzațional, minunat, grozav al trupei Taxi. Care a invitat o sumedenie de personalități, actori, scriitori, jurnaliști etc, când au făcut un cântecel cu ideea că „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”.

Era o producție zis-artistică, din care să reiasă că această Catedrală a Mântuirii Neamului este o prostie. Și, într-un mesaj, care putea să pară că ei pretind că unii pământeni ar cunoaște dorințele lui Dumnezeu (dorințele lui Dumnezeu e mai greu să le cunoști), știau că preferă „lemnul și spațiile mici”.

Lăsăm la o parte faptul că „lemnul și spațiile mici” duce cu gândul la cu totul și cu totul altceva decât la o superbă bisericuță maramureșeană din lemn.

Păcăliciul zilei- Oana Pellea. „Doamna Pellea are o declarație de-un absurd fantastic”

Deci, ne-o amintim pe doamna Pellea de atunci. Recidivează, într-un fel. Are o declarație zilele trecute, de-un absurd fantastic. Care am considerat că mă îndreptățește pe mine să o așez în categoria Păcălicilor. Iată ce spunea zilele trecute.

„Catedrala Neamului nu poate găzdui vaccinarea? Întreb. Atât! Întotdeauna, în timp de pandemie, de război, în stare de necesitate…, marile catedrale ale lumii și-au pus la dispoziție spațiile pentru a adăposti oameni, pentru a deveni spitale etc. Catedrala Neamului este ridicată din banii oamenilor și ar trebui să fie înspre folosul lor. De ce este nevoie? De vaccin, personal medical și de organizare. Atât”

Până acuma, n-a fost nimeni vaccinat pe stradă, din lipsă de spații

Dar mai trebuie să fie nevoie de încă ceva. Îi zice necesitate. Nu spațiile în care oamenii pot fi vaccinați lipsesc. Ci lipsește cantitatea de vaccin necesară. Mulțumim lui Dumnezeu, cel care iubește sau nu spațiile mici și de lemn, că în România se fac 35.000- 40.000 de vaccinuri pe zi. Până acuma, n-a fost nimeni vaccinat pe stradă, din lipsă de spații.

Sigur, în cazul doamnei Oana Pellea nu știm cu ce avem de-a face. Propensiuni de tip neo-marxist ateu sau băgatul în seamă a unor actori care, în vreme de pandemie, în mod regretabil n-au avut ce și pe unde să joace și atunci atrag atenția cu asemenea păcălicisme.