Evenimentul Zilei > Social > Păcăliciul zilei. Mircea Cărtărescu, un scriitor în izolare
VIDEO

Păcăliciul zilei. Mircea Cărtărescu, un scriitor în izolare

Povestește Mircea Cărtărescu într-un recent interviu, țineți-vă bine…

Emisiune de Mirel Curea

„Am trecut și eu, bănuiesc, după toate semnele prin Covid. Nu m-am spitalizat. Dar am stat acasă. Am stat acasă foarte izolat în perioada în care m-am simțit rău.

Am un prieten foarte bun, un om minunat, care este medic, unul din cei mai buni medici ai noștri. Când m-am simțit rău i-am dat telefon și i-am spus, uite, am niște simptome, ce să fac? Și el mi-a spus…”

Țineți-vă bine! Țineți-vă bine de tot.

„Și el mi-a spus „Mai bine stai acasă, dacă te duci la spital și nu ai Covid, sigur îl iei de acolo”.

Așa mi-a spus el și i-am ascultat sfatul. Până la urmă cred că a ieșit foarte bine pentru că nici cei din familia mea nu au luat această boală. Prin urmare m-am izolat foarte bine.”

 Covidoid, minciuna cu picioare scurte

S-o fi izolat bine, dar de mințit, minte prost. Un medic i-a spus așa ceva?! Ba chiar încă unul „foarte bun”, „unul dintre cei mai buni medici ai noștri”. Exclus! Minte sfruntat.

Un medic, cât decât medic, n-ar spune în veci așa ceva. În funcție de ceea ce i s-ar descrie, un medic fie și-ar trimite de urgență pacientul la consult, fie l-ar consulta el însuși. În nici un caz nu i-ar spune să stea acasă, în cazul în care ar avea cele mai mici suspiciuni de infecție cu Covid.

Peste toate, însă, din prima secundă, medicul l-ar întreba pe pacient dacă are vreun test făcut, după care i-ar indica conduita de urmat. Exclus, însă, să-i spună „Stai, băi, acasă!”.

Așa ceva este posibil să audă doar dacă la telefon era administratorul blocului, vecina de deasupra care-l anunța că s-a spart o țeavă, Horia Roman Patapievici  sau, cel mai probabil, nu era nimeni.