A fost și Ministru Muncii Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în guvernul Dacian Cioloș, din 18 aprilie 2016 până în 4 ianuarie 2017. Fără ca ceva notabil să fi rămas pe urma sa.

Emisiune de Mirel Curea

Ca orice contabil, că asta est omul la bază, se pricepe și la literatură, cu tot cu mijloacele ei artistice, inclusiv analogia. Și pentru că se pricepe, a explicat, ca să înțeleagă tot prostu`, de ce USR-PLUS-iștii au respins propunerea de buget la Primăria Capitalei.

„Ion și Maria au trei copii. Au o discuție, așa cum avem în orice gospodărie, asupra bugetului familiei.

Și Maria îi spune lui Ion: „Măi, Ioane, uite, avem nevoie să punem niște bani deoparte pentru sănătatea celui mic, că nu se simte bine, avem nevoie de bani de rechizite pentru cel mijlociu și avem nevoie, dar mare, mare nevoie, să nu murim de foame. Să mâncăm zi de zi. Da?”.

Bun… Ion îi spune: „Marie, stai liniștită, anul ăsta o să vând covoarele din pod, o să închiriez roaba la vecinul ca să o folosească și, bineînțeles, mă bazez pe niște bani de la tușa Aurica, că sigur îmi dă bani”.

Tu ce ai face în locul Mariei?

Dar Maria îi spune: „Măi Ioane, ultimii doi ani de zile mi-ai tot zis același lucru. Mi-ai spus că primești bani din toate sursele astea ale tale și nu i-ai primit. Și atunci te întreb, Ioane, de ce vrei tu acum să plătești avans la mașină și să îl tocmești și pe Ghiță meșterul să renoveze în baie?”.

Și Maria îl mai întreabă pe Ion: „Ioane, am înțeles că ți-ai făcut calcule, arată-mi și mie calculele alea pe care le-ai făcut, de unde îți vin bani de la mătușa Aurica, din vânzarea de covoare și din închirierea roabei?”.

Și Ion îi zice: „Mărie, nu-i treaba ta, stai tu la cratiță acolo la tine, că eu știu mai bine cum e cu bugetele în casă”.

Cam asta este povestea bugetului Capitalei care nu a fost votat astăzi, în înțelegerea lui Dragoș Pîslaru.

*** Textul este din ziua în care bugetul nu a fost votat.

Și vine el și spune și întreabă, în final:

„Și vin și vă întreb: Voi ce ați face în locul Mariei?”

Tu ce ai face în locul lui Ion?

Băi, prietene, eu nu știu ce aș face în locul Mariei. Dar știu ce aș face în cel al lui Ion. Aș vedea că scoate preocuparea pentru copii la înaintare, doar ca să pună mâna pe banii pentru îngrijirea sănătății copiilor. Bani cu care să fugă în lume, cu niște vagabonzi.

Drept pentru care, eu dacă aș fi în locul lui Ion, aș da curva afară din casă.