Evenimentul Zilei > Social > Păcăliciul zilei- Cristian Tudor Popescu. Oameni și javre
VIDEO

Păcăliciul zilei- Cristian Tudor Popescu. Oameni și javre

Astăzi, Păcăliciul zilei este un cetățean care ar putea să fie păcălici zilnic, fără niciun efort.

Păcăliciul zilei- Cristian Tudor Popescu. Oameni și javre.

Emisiune de Mirel Curea

Este vorba despre Cristian Tudor Popescu. După ce a comis-o pe aia că credincioșii care înțeleg niște cauzalități de ordin metafizic, ca să o scurtez, sunt niște vite. Acum a trecut la cei care au anumite opinii, punând problema pandemiei, a eventualelor tratamente… Iată ce a spus la televiziunea Digi24.

Îi arăți omului pe perete crocodilul și îi spui că e pantof sau invers și oamenii cred! Formidabil cât de ușor pot să fie prostiți oamenii, dacă știi să le apeși pe niște butoane în cap! Sunt ca niște cutiuțe cu butoane! Le apeși butonul ăsta, nu mai raționează, se duc acolo unde-i trimiți”, arată Cristian Tudor Popescu, cum spuneam, la Digi24.

 Păcăliciul zilei- Cristian Tudor Popescu. Oameni și javre

O lege sfântă în România spune că tot ce nu se găsește, musai îți trebuiește. Antivacșii, adică antivacciniștii, puși în dificultate, au cotit-o pe Ivermectină. O fi vacinul gratis, dar asta-i ieftină, merge și la om, și-ți ia covid cu mâna.

O dată ajunge la concluzia că antivacciniștii, toți, au cotit-o către Ivermectină. Deci cei care cred că Ivermectina ar merita măcar studiată ca medicament care poate rezolva niște probleme în tabloul acesta patologic generat de Covid, aparțin categoriei antivacciniștilor.

Cristian Tudor Popescu. „Fără ură și părtinire”, despre prostimea română

Continuă tot Cristian Tudor Popescu: „Și lumea s-a năpustit să hăpăie Ivermectina în ciuda tuturor avertizărilor medicilor, veterinari și umani. În legătură cu acest medicament miracol, am și eu o întrebare de nespecialist: ținând seama de faptul că zisa pastilă se dă câinilor bolnavi de râie, pot să-i numesc (țineți-vă bine), sine ira et studio, („fără ură și părtinire”, dar în latină, pentru că domnul Cristian Tudor Popescu știe și limba latină) pe cei care o iau, adică pe ivermectiniști, potăi, jigodii sau javre?

Se întreabă jurnalistul Cristian Tudor Popescu, dornic, cred eu, să atragă atenția. Nu mă gândesc la faptul că ar fi vorba despre altceva, că ar fi luat vreo boală din cabinetele veterinare, nu? Că tot ne referim acum la căței, la pisici și la potăi, jigodii sau javre, așa cum sunt numiți cei care sunt de părere că acest medicament ar putea să aibă sau să nu aibă vreun rezultat. Dar sunt de părere că el trebuie cercetat. O boală a vacii nebune. Sau ceva din această categorie.

CTP ar putea să țină pagina întâi a Păcăliciului zilnic, nu din când în când

Lăsând gluma la o parte, eu mă întreb sincer ce este cu omul ăsta. Devin serios acum. Deja nu mai este un Păcălici. Nu mai este nici interesant. Nu mai este nimic din toate astea. Ani de zile reușea (puteai să fii sau puteai să nu fii de acord cu el), dar reușea să fie interesant.

Acum nu mai reușește decât să îi numească pe oameni, fie vite, fie potăi, jigodii sau javre. Mă rog, să continue! Noi trebuie să ne facem emisiunea. Și așa cum spuneam din capul locului, ar putea să țină pagina întâi al Păcăliciului nu din când în când, ci chiar zilnic.