Evenimentul Zilei > Social > OZN-urile şi extratereştrii: realitate sau fantezie? Ce spune Pentagonul
OZN-urile şi extratereştrii: realitate sau fantezie? Ce spune Pentagonul

OZN-urile şi extratereştrii: realitate sau fantezie? Ce spune Pentagonul

OZN-urile şi extratereştrii sunt printre argumentele care au fascinat dintotdeauna oamenii de orice vârstă, din orice colţişor al Planetei.
OZN-urile şi extratereştrii. Nu e întâmplător că printre cercetările cele mai răspândite pe web sunt cele cu OZN-urile pe Pământ. Au fost publicate o groază de supoziţii. Dar, adesea, aceste informaţii nu au surse certe. Nici n-au fost confirmate oficial de entităţi în domeniu. Iată de ce este fundamental să cunoaştem originea ştirii. Mai ales veridicitatea sa efectivă, înainte de a răspândi datele.

OZN-uri şi extratereştri. Există sau nu?

La întrebarea dacă OZN-urile şi extratreştrii există cu adevărat este dificil să se dea un răspuns clar. Din  moment ce documentaţia în ceea ce-i priveşte este adesea derutantă sau greşită. Nu se pot însă exclude diverse ipoteze. Mai ales că una din ultimele noutăţi este crearea unei divizii pentru studierea OZN-urilor observate de către militarii SUA.
O hotărâre a Pentagonului are obiectivul de a „înţelege şi a cunoaşte mai bine natura şi originea” fenomenelor privind obiectele zburătoare neidentificate.
Precedentele tentative de a examina ceea ce Pentagonul defineşte fenomene aeriene neidentificate sunt conduse de Marina Statelor Unite, într-un fel multe întâlniri documentate au implicat avioanele lor şi deci ar putea „reprezenta o ameninţare la securitatea naţională a Statelor Unite”.

Semnalarea extratereştrilor, o poveste antică aflată la limita dintre fantezie şi realitate

Semnalărle OZN-urilor te fac să devii curios, fascinează şi, în acelaşi timp, înfricoşează pe oricine îşi imaginează că se poate afla ca protagonist al unei situaţii de acest gen. Statele Unite şi mai ales New York-ul sunt campioane în a atrage OZN-uri: în primele 9 luni ale anului 2020 s-au semnalat nu mai puţin de 184 de cazuri, după cum relatează National Reporting Center. În tot anul 2019 semnalările obiectelor neidentificate venite din spaţiu au fost de 151. În alte ţări, OZN-urile apar vara, noaptea, după cum relatează Centrele naţionale şi  există ştiri de acest fel încă din 1900.

OZN-urile şi extratereştrii. Semnalări se extratereştri şi OZN-uri în  Italia

În Italia, de exemplu, semnalările obiectelor zburătoare neidentificate din 1900 şi până acum, au fost circa 13.000, din care 187 doar anul trecut. Printre oraşele cu cele mai multe semnalări sunt Roma-451, Firenze-234, Milano-195. OZN-urile au fost văzute mai ales în zone de câmpie. Semnalările sosesc mai des în lunile iunie, iulie ş august între orele 20 şi 23, în toate zilele săptămânii, scrie Metro.