Evenimentul Zilei > Politica > Vă mai amintiţi de Ovidiu Grecea? Este omul care a rezistat în funcţia de CONSUL indiferent de regim
Vă mai amintiţi de Ovidiu Grecea? Este omul care a rezistat în funcţia de CONSUL indiferent de regim

Vă mai amintiţi de Ovidiu Grecea? Este omul care a rezistat în funcţia de CONSUL indiferent de regim

Fostul ofiţer DGIPI, Ovidiu Grecea, fost şef al Corpului de Control în guvernarea CDR, a fost numit în postul de consul general al României în Vancouver, Canada. Pentru a doua oară Grecea este numit în acest post, prima numire având loc în decembrie 2016, la finalul mandatului guvernului Cioloş. Practic el a fost în funcţii de consul în toate regimurile postdecembriste din România.

Noua decizia de numire a fost semnată de către premierul Mihai Tudose şi publicată în Monitorul Oficial. Ovidiu Grecea a fost ofiţer în DGIPI, iar în timpul guvernării CDR a fost numit şef al Corpului de Control al Guvernului, dar a demisionat în perioada în care Mugur Isărescu era prim-ministru.

În timpul guvernării Adrian Năstase a devenit consul al României la Sydney, pentru ca apoi să fie detaşat la consul la Los Angeles. Din 2008 până în 2016 a ocupat postul de consul genera al României la Rio de Janeiro.

Pe 21 decembrie 2016, Dacian Cioloş a numit 12 noi consuli generali în posturi vacante sau ocupate de persoane la final de mandat. Printre ele, s-a aflat şi Ovidiu Grecea, care a fost transferat la consulatul general de la Vancouver. Reamintim că în martie 2017, premierul Sorin Grindeanu a anulat hotărârea anterioară de numire a lui Grecea.