Tentativă de salvare a ostaticilor deținuți de Hamas, eșuată

Tentativă de salvare a ostaticilor deținuți de Hamas, eșuată Sursa foto: IDF

Una dintre amplele operațiuni de salvare a ostaticilor deținuți de Hamas a eșuat. Aceasta a fost derulată de forțele speciale israeliene.

Forțele speciale israeliene au încercat o misiune de salvare a unor ostatici deținuți de Hamas. Operațiunea a eșuat, iar doi soldați israelieni au fost răniți grav.

Misiune pentru cetățenii ținuți ostatici de Hamas

Forțele de Apărare ale Israelului au inițiat o misiune de salvare a unor ostatici ai Hamas. Planul nu a avut un rezultat pozitiv, astfel că, doi soldați IDF au fost răniți grav.

Cetățenii din Gaza, ținuți ostatici de gruparea teroristă Hamas nu au putut fi eliberați. Misiunea nu a fost posibilă, cu toate că armata israeliană și-a întărit apărarea în zonele fortărețelor Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Operațiunea a fost condusă de serviciile de informații, însă a reprezentat un eșec. IDF nu a reușit să elibereze niciun cetățean deținut de gruparea teroristă.

Soldații israelieni au atacat o clădire

În încercarea de a elibera o parte dintre persoanele ținute în captivitate de teroriști, IDF a atacat o clădire care aparținea acestora. Mai mult, soldații israelieni au reușit să elimine toți teroriștii din interiorul acesteia. Cu toate acestea, cei ținuți ostatici de Hamas nu au putut fi eliberați.

„Forțele au atacat o clădire Hamas și au eliminat teroriștii care au luat parte la răpirea și ținerea ostaticilor. Niciun ostatic nu a fost salvat în această operațiune.” , a transmis IDF.

Misiunea a fost desfășurată vineri seară, 8 decembrie. IDF a avut ca țintă una dintre bazele în cadrul cărora se presupune că s-ar fi aflat teroriștii responsabili de răpirile din octombrie.  Cu toate că soldații israelieni au luptat cu teroriștii din clădire, aceștia fiind ulterior eliminați, nu a fost găsit niciun ostatic.

Misiune de salvare pentru cetățenii luați ostatici de Hamas

Fâșia Gaza. Sursa foto: IDF

Noi misiuni pentru cei ținuți ostatici

Forțele de apărare israeliene susțin că rămân în continuare angajate în astfel de misiuni. În acest sens, IDF vrea să implice și alte organizații de securitate, cu scopul de a-i localiza pe ostatici. Familiile soldaților răniți în cadrul acestei operațiuni au fost anunțate cu privire la starea lor de sănătate.