Evenimentul Zilei > Actualitate > Ororile continuă la Caracal. Ce au descoperit cei 65 de anchetatori
Ororile continuă la Caracal. Ce au descoperit cei 65 de anchetatori

Ororile continuă la Caracal. Ce au descoperit cei 65 de anchetatori

Ororile nu încetează să apară la Caracal. După ce în urma scanării curții casei lui Gheorghe Dincă, au fost săpate zeci de gropi, s-a cerut aceeași verificare minuțioasă inclusiv a pereților casei. Aparatul folosit a rămas, miercuri, fără baterii, așa de mult a fost solicitat.

Cei 65 de anchetatori care au fost detașați la Caracal au făcut descoperiri macabre în gropile săpate în urma scanării terenului. În multe dintre acestea s-au găsit oase. Unele sunt de proveniență animală, dar altele care au ridicat suspiciuni. Mai multe fgragmente osoase au fost ridicate și trimise la  analize, la INML.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis miercuri Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, instituția care analizează fragmentele de oase găsite la indicațiile lui Dincă. Primele rezultate au fost anunțate pentru sfârșitul zilei astăzi.

Controlul are loc în contextul în care și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a fost astăzi la Ministerul Sănătății și a cerut un control de urgență. Acesta a scris marți pe pagina sa de Facebook că va cere Ministerului Sănătăţii efectuarea unui control la INML, ”care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

INML a transmis în aceeași zi un comunicat de presaă în care preciza că în cazul de la Caracal se continuă ”cu celeritate” activităţile specifice. Instituția a mai precizat în același comunicat faptul că ”pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN.

Corpul de control al ministrului Sănătății face verificări privind aspecte administrative dar şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML, precizează Agerpres.

Potrivit ministrului Sorina Pintea, Alexandru Cumpănaşu a cerut verificări la această instituţie cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

Sursa: Digi 24