Cristian Roşu a declarat la ZF LIVE că fondul de investiții care a cumpărat City Insurance recent, este finanțat în cea mai mare parte de Biserica Greciei. Actele care să stabilească exact cine, ce şi cum n-au ajuns până acum la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Din câte ştiu eu o parte consistentă a sumelor. Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei”, a spus Cristian Roşu.

„Eu nu pot să vă spun nici că suntem, nici că nu suntem de acord până nu vedem toate actele, documentele prin care să se vada exact”, a adăugat Cristian Roşu.

Reacția Bisericii: În textul evanghelic nu ne cere să fim săraci.

„Nu mă miră. Forţa economică şi îndrăzneala de business a Bisericii din Grecia este recunoscută. Este unul dintre cei mai importanţi jucători economici. Este numărul 1 în piaţa imobiliară în Grecia. Biserica joacă foarte serios şi foarte deschis asta.

Fac casă bună şi am două argumente: În textul evanghelic nu ne cere să fim săraci. Să faci bani chiar şi ca Biserică mi se face permis. Obligaţia vine când e vorba de cheltuirea sumei. Ce faci cu banii. În 2021, toate lucrurile se amestecă. Biserica plăteşte taxă ca orice agent economic. Este în continuare influentă în România. În România, oamenii se îndepărtează de Biserică mai lent. Nu este ca în Grecia. În România nu este aceasta gândire de investiţii”, a explicat Sever Voinescu, Redactor-Şef Dilema Veche.