Polițiștii constănțeni au transmis, în cursul zilei de marți, că luni a fost emis primul ordin de protecție provizoriu într-o situație de violență în familie. Oameni legi au stabilit că un bărbat, în vârstă de 27 de ani, și-a agresat fizc soția, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

„Având în vedere situația, în baza Legii 217/2003 şi a dispoziţiei OMAI 146/2018, poliţiştii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au constatat că în cazul expus există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea victimei să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică. Astfel, poliţiştii constănţeni au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul în cauză, acesta fiind evacuat din locuinţă. De la intrarea în vigoare a legii, este primul ordin de protecţie provizoriu emis de poliţiştii constănţeni”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa, conform mediafax.ro

Ordinul de protecție provizoriu se va emite pe loc, are caracter executoriu și este valabil 5 zile, dar poate fi prelungit oricât, până la emiterea ordinului de protecție de către un judecător. Mai mult, noul proiect de lege introduce obligația pentru agresor de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere (brățară electronică).