”Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mallurilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul”, a declarat premierul.

Acesta a explicat că ”restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele – mai ales în spaţii închise – sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise . (…)

Numai pentru că există o zonă destul de afectată, eu recunosc zona de restaurante, de cafenele, de baruri, e o zonă unde se socializează, o zonă unde oamenii se simt bine, o zonă de care sunt convins că, psihologic, oamenii ar avea nevoie, dar, pe de altă parte, punem pe prim plan sănătatea. Suntem atenţi și la economie, dar sănătatea e de bază, iar dacă e să o luăm, contribuția la Produsul Intern Brut la HORECA este limitată, o putem duce încă o lună jumate, două”.

Sursa foto: Ovidiu Aritoni